Merkevare- og designbyrået Grid branding kan nå slippe jubelen løs etter å ha vunnet Ringnes som kunde. Grid branding skal nå lage identitets- og pakningsdesign for Ringnes sine merkevarer de neste tre årene.

Det er klart etter en byråkonkurranse, og Grid branding blir nå en av to hovedleverandører på design for selskapet, sammen med Cretalux.

Ringnes er en del av Carlsberg Group, et av verdens ledende bryggerikonsern med bryggerier i 33 land over hele Vest-Europa, Øst-Europa og Asia. I Norge har Ringnes en ledende posisjon innen øl, brus og vann med mer enn 50 kjente merker.

- Tiltalende design
Hilde Christin Rød
, produktsjef i Ringnes, sier design er en viktig faktor for å sikre vekst for dere produkter.

- Innovativt, smart og tiltalende design er nøkkelen til suksessfull salgsvekst. Vi er veldig fornøyd med Grid branding i vår byråportefølje, sier Rød.

Produktsjefen forteller at Grid branding demonstrerte en solid strategisk tilnærming til oppgaven med gode kreative evner og oppgaveforståelse. 

- Grid branding kan også vise til svært relevante case innenfor mat og drikke-kategorien for andre aktører, fortsetter Rød.

Les også: Grid branding skal få Big One til å skille seg ut i frysedisken

- En helt spesiell erfaringsbase
Grid har vært ansvarlig for utvikling av konsept, navn og design for hundrevis av produkter i norsk dagligvare og jobber regelmessig for oppdragsgivere som Orkla Foods, Q-Meieriene og Kavli, med fler. 

- Vi vil hevde at Grid er gode på å skape merkevarer som lykkes uavhengig av bransje eller sektor. Men vi har nok opparbeidet oss en helt spesiell erfaringsbase og kompetanse innenfor mat, drikke og øvrige FMCG-kategorier. Det er tydelig at det verdsettes av oppdragsgiverne våre, sier kundeansvarlig for Ringnes, og strategisk rådgiver i Grid, Thomas Grotle.

Byråleder i Grid branding, Henning Gustavsen, sier Ringnes blir en viktig kunde for byrået.

- For å bli ordentlig god innenfor dagligvare og skape høy verdi for kunden, må man jobbe mye med det. Vi merker at vi tiltrekker oss og kan beholde de beste hodene i bransjen når vi jobber for kjente merkevarer, sier Gustavsen.

- Å vinne denne pitchen bekrefter at vi er blant de beste merkevare- og designbyråene innenfor dagligvare, fortsetter Gustavsen.

Les også: Designbyrå skal hjelpe NTNU-studentene med å finne frem