Vipps vinner Innovasjonsprisen for universell utforming, som deles ut av Design og arkitektur Norge (DOGA) på oppdrag fra Kulturdepartementet. Prisen har blitt delt ut tre ganger tidligere, i 2011, 2014 og 2017.

- Det er utrolig stas at noe som vi har arbeidet med så lenge vinner selve Innovasjonsprisen for universell utforming. Dette skaper enda mer motivasjon til alt det som vi skal jobbe med fremover, sier Elisabeth Barrie, leder for produkt i Vipps, i en pressemelding.

Ifølge juryen har Vipps skapt en innovativ og helhetlig banktjeneste som begeistrer med sin enkelhet og brukervennlighet.

- Vipps er en verdig vinner av Innovasjonsprisen for universell utforming. Appen har revolusjonert måten vi gjør opp for oss på. Dette er en tjeneste som gir mestringsfølelse til alle, enten du er blind, eldre, ikke kan språket eller synes teknologi og banktjenester på nett er vanskelig. Uansett funksjonsnivå gjør Vipps livet ditt enklere, sier Jannicke Hølen, seniorrådgiver med ansvar for inkluderende design i DOGA.

I tillegg til hovedprisen, som gikk til Vipps, har også Flytoget, Stovnertårnet, Vindmøllebakken, NRK TV og Oslo kommune vinnet priser i hver sin kategori. 

Oslo kommune til topps i den grafiske kategorien for sin nye visuelle profil, som de har utviklet i samarbeid med Creuna.

- Målet har vært å gjøre Oslo kommune mer tilgjengelig og lettere å forstå for innbyggerne samt å skape stolthet og følelse av tilhørighet for de ansatte. Universell utforming har vært et premiss for alle løsningene vi har utviklet. Derfor er vi veldig stolte av denne kategoriseieren, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Rønning Jorud, i en pressemelding.

NRKs strømmetjeneste har vunnet prisen for beste informasjons- og interaksjonsdesign.

Ifølge juryen har NRK TV utviklet seg til å bli en strømmetjeneste i verdensklasse som favner hele befolkningen, enten du ser eller hører dårlig, er i støyfulle omgivelser, har musearm, autisme eller er uvant med denne typen teknologi.

- I NRK har vi en ambisjon om å få tilgjengelighet inn i hele vårt DNA. Denne prisen er en viktig bekreftelse på at vi er på rett vei, sier Siri Antonsen, tilgjengelighetssjef i NRK, i en pressemelding.