Internettleverandøren HomeNet gjennomfører en omprofilering, og er klare med den nye markedsføringskampanjen «Frihet». Markedssjef Line Eide-Fredriksen mener det er helt nødvendig med en visuell makeover av merkevaren etter lav kjennskap i markedet over flere år.
 
- Vi ønsker å fremstå tydeligere i markedet. Derfor skal vår nye logo gi klare assosiasjoner til HomeNets digitale tilhørighet, sier hun.
 
Logoen går fra å være grønn, oransje og lilla, til å bli helgrønn. Eide-Fredriksen forteller at de ønsker å skille seg fra røde Altibox, lilla Telia og blå Telenor. HomeNet-markedssjefen beskriver selskapet som «en liten utfordrer» sammenlignet med de nevnte aktørene.
 
- Vi er helt klart mindre enn både Telenor, Telia og Altibox, og tilbyr mer valgfrihet i forhold til TV-løsninger enn det de gjør. Derfor er vi en annerledes tilbyder som har utfordret den etablerte måten å selge disse produktene på, sier Eide-Fredriksen til Kampanje, sier hun.

Selskapet lar dermed ikke Telia legge beslag på utfordrer-posisjonen uten konkurranse. For også HomeNet vil være utfordrer.
 
- En posisjon som utfordrer er ikke noe vi tror vi kan eie, men en posisjon vi eventuelt kan fortjene, sier hun.
 
Samtidig mener de at de er i ferd med å ta en viktig posisjon i det attraktive fibermarkedet. De ønsker å styrke denne posisjonen, og å «synliggjøre magien» de kan tilby med fibernett og full frihet til å velge hastighet og TV-leverandør selv.
 
- Kampanjen skal appellere til oss mennesker ved at vi blir minnet på de store mulighetene nettet gir oss - vi liker å bevege oss fremover, tenke nytt, se verden på nye måter, ta nye valg og bestemme selv. Da er nett uten begrensninger det viktigste vi kan gi dem, sier Eide-Fredriksen.

Se den nye kampanjefilmen nederst i saken.
 

Ny og grønn:

Den nye logoen til Home Net er blitt både ny og grønn og på design- og kommunikasjonssiden er det byrået SMFB som har fått spillerom til å utvikle det nye designet, den nye logoen og innholdskonseptet.

Direktør i HomeNet, Brynjar Andersen, vil at kundene skal oppleve mer enn en ny kommunikasjonsmessig og visuell profil.
 
- Vi jobber hele tiden hardt med innovasjon og utvikling av produkter og tjenester som er smartere, mer proaktive og nyttige for kundene våre, sier han.
 
- Den fantastiske veksten vi opplever viser at det er behov for en utfordrer i markedet, som kan tilby mer fleksible løsninger enn de store etablerte aktørene.
 
Selskapet er en del av Global Connect-konsernet som har 74.000 kilometer med fibernettverk og over 1.700 ansatte. I over 20 år har HomeNet vært med på å ta fibernettet til nye kriker og kroker av Norge, enten det er til innbyggerne i Bodø eller innenfor ring 1 i Oslo. De forteller at de har gravd ned over en milliard kroner i norsk jord for å levere fiber til folket.

Spennende prosjekt
På design- og kommunikasjonssiden er det byrået SMFB som har fått spillerom til å utvikle det nye designet, den nye logoen og innholdskonseptet. Salgsdirektør i SMFB, Oscar Michaelsen, mener samarbeidet mellom Willder, HomeNet, Starcom og dem selv har vært en positiv opplevelse.
 
- Det har vært en spennende reise for oss alle, med en prosess som har holdt trykket oppe gjennom hele våren, uavhengig av nedstengningen i mars, sier han.
 
Videre beskriver han HomeNet som en profesjonell oppdragsgiver med et klart ønske om å la seg selv bli utfordret og tenke nytt.
 
Starcom er HomeNets mediebyrå, og står blant annet for mye av analysematerialet som har vært viktig input i prosessen. Dette er blant annet knyttet til målgruppeanalyse og medievalg. De skal bidra til å synliggjøre den nye kampanjen i media.
 
- Dette er et spennende prosjekt og vi er begeistret over å bistå HomeNet med å nå ut til målgruppene sine gjennom en effektiv mediestrategi tuftet på innsikt om kunder og markedet. Nå gleder vi oss til å se responsen, sier kundedirektør Raymond Hanslien.
 
- Gøy med små utfordrere
Også strategibyrået Wilder har tatt del i prosessen. De har jobbet tett med HomeNet i flere år, med strategi- og produktutvikling. Nå har de utarbeidet en ny strategisk plattform for selskapet. I likhet med HomeNet selv beskriver strategisk rådgiver i Willder, Rachel Øverås, fiberleverandøren som en utfordrer:
 
- Vi er veldig takknemlig for vårt gode samarbeid nå og fremover. Det er gøy å jobbe med små utfordrere, sier hun.
 
Kreativ strategisk rådgiver John Jacobsen, også han fra Willder, mener det er spennende å være med på en reise hvor merkevareløftet vurderes som en helhetlig leveranse fra organisasjonen.
 
- Vi har lært organisasjonen å kjenne svært godt og opplever en vilje, kompetanse og fryktløshet til å være med på å spille kundene gode, og endre spillereglene, sier han.

Se kampanjefilmen her: