Selv om koronaviruset også rammet mediebyrået Mood Communication, så hindrer ikke det gruppen, som også består av selskapene, Smood og Nettrafikk, å lansere en satsning på digitale kundereiser og konverteringsoptimalisering. Det nye selskapet har fått navnet, Moodify.

- Mood har god fart i alle selskaper og opplever nå økende etterspørsel etter tjenester innenfor området konverteringsoptimalisering og kundereise. Vi har lykkes med å rendyrke satsninger innenfor ulike fagområder og derfor etablerer vi nå Moodify, sier daglig leder Nils Sejersted i Mood-gruppen.

Les også: Tre nye til Smood hos Mood

Det blir Erlend Rønning som får jobben med å bygge opp det nye selskapet.

- Det er fantastisk at vi har fått med oss Erlend til å lede selskapet. Han har lang erfaring fra kundesiden som er en fordel når man skal jobbe med dette området og han har den faglige kompetansen som skal til. Moodify vil sitte sammen med våre øvrige selskaper, sier Sejersted.

Les også: Kid Interiør bytter mediebyrå og satser digitalt

- Kjenner Mood fra tidligere
Rønning har ledet digitalavdelingen i Telia og OneCall de siste seks årene og går inn i gruppen som partner og daglig leder for nysatsingen.

- Jeg kjenner Mood fra tidligere gjennom min jobb i OneCall og når det åpnet seg en mulighet for å kunne etablere en satsning innenfor et fagområde jeg virkelig brenner for var valget enkelt. Moodify skal bygge videre på all den kompetansen som er i Mood-gruppen og forsterke den med fokus på utvikling og analyse av kundereisen på nett, sier han.

Øker omsetningen
Mood gruppen omsatte i 2019 for 430 millioner og fikk et resultat på 15 millioner. Gruppen økte dermed omsetningen fra 395 millioner kroner som var tilsvarende tall i 2018. I år forventer gruppen ytterligere vekst.

- At vi skulle starte ett nytt selskap i år var vanskelig å se for seg når korona traff markedet for fullt i mars, men vi har klart å holde veldig god fart i våre selskaper, vi har fått flere nye kunder og vi får en fin vekst i 2020. Spesielt vokser Nettrafikk kraftig og etterspørselen etter søk og søkemotoroptimalisering er stor, og dette området er nært knyttet til det Moodify skal fokusere på. Det gir oss et godt utgangspunkt for denne satsningen inn mot 2021, sier Sejersted.

Her kan du se alle tallene til Mood-gruppen for 2019. Alle tall i MNOK. 

Mood-gruppen 2019 2018 Endring i %
Omsetning 428,0 395,1 + 8,1
Driftsresultat 14,9 12,4 + 20,1
Resultat før skatt 15,1 12,5 + 20,8