Det er ikke bare Posten som pusser opp merkevaren sin i disse dager - det samme gjør konkurrentene i Postnord. Ifølge selskapet er den nye identiteten deres et resultat av en ny nordisk merkevarestrategi, som skal bidra til å forenkle netthandleres hverdag.

Se video nederst i saken. 

- Vi, sammen med andre aktører, spiller en viktig rolle i menneskers hverdag ved å levere varer som kjøpes i nettbutikker. Spesielt under en pandemi og med nye forsterkede preferanser for netthandel, har vår rolle blitt tydelig forsterket og vil bli det i tiden fremover, sier selskapets kommunikasjon- og markedsdirektør Ole A. Hagen i en melding. 

Med det Hagen kaller økt forbrukerfokus og fortsatt høy leveringskvalitet, sier han at de skal styrke sin posisjon i det norske markedet.

-  Med en forsterket visuell identitet skal vi gjenspeile den utviklingen som har funnet sted for vårt tjenesteutvalg og vår dekningsgrad, for å tilpasse oss forbrukeres preferanser i Norge. Vi er godt rustet til å møte den økte konkurransen innen levering av pakker, og det ønsker vi å gjenspeile gjennom en enklere, vennligere og mer fremoverlent Postnord-identitet, sier han.

Assisterende kommunikasjons- og markedsdirektør Maria Korban sier at Postnords mål er å bli den foretrukne og valgte merkevaren innenfor logistikk- og kommunikasjonsløsninger -  for både bedrifter og privatpersoner i Norge. 

-  Derfor er det viktig at vår identitet synliggjør hvordan vår verdi er å være koblingen mellom forbrukerne og alt de bryr seg om. En identitet som, i likhet med varemerket vårt, er dynamisk og i stadig utvikling, men som samtidig viderefører vår ikoniske blåfarge og logo. Det har vært et veldig spennende utviklingsarbeid mellom landene det siste året, og vi er sikre på at vi vil bli en enda tydeligere og differensiert aktør, sier hun. 

Den nye visuelle identiteten er utviklet i samarbeid med The North Alliance-byrået Bold. Ifølge meldingen har byrået tatt utgangspunkt i den blå Postnord-fargen, og utvidet fargepaletten for å gi en bedre brukeropplevelse på alle digitale flater.

- En ny designhåndbok skal formidle følelsen av at Postnord er et selskap i konstant bevegelse, og en unik typografi skal gi karakter og øke lesbarheten på mobil. Bold har også utviklet ny bildestil, hvorav en del er skapt i 3D og gjenspeiler layoutelementer fra designhåndboken reprodusert i ulike naturlige materialer for en taktil og fysisk opplevelse av varemerket, heter det videre i meldingen. 

Les også: Posten pusser opp merkevaren: - Trengte en større oppgradering