Posten og Bring lanserer i disse dager en ny visuell identitet som er utarbeidet i samarbeid med Anti. Ifølge en pressemelding fra Posten skal konsernets nye visuelle identitet løfte Postens 373 år gamle historie over i en digital tidsalder.

- Vi har utviklet et ny designstrategi og hatt en stille lansering av revidert identitet. Arbeidet ble igangsatt på bakgrunn av nye behov for digital utvikling og ny strategisk plattform for konsernet. Gjennom en grundig brand audit fant vi raskt ut at den visuelle identiteten til Posten og Bring, og vår bruk av design for å bygge sterke merkevarer, trengte en større oppgradering, sier designsjef Cato Geertsen i Posten Norge.   

Det er tolv år siden Posten og Bring sist fikk seg en real oppussing. For to år siden inngikk Posten et samarbeid med Anti med sikte på å videreutvikle merkevarene.

- Posten Norge kom til oss med et behov for en strategisk samarbeidspartner for å videreutvikle deres to merkevarer som fra hamskiftet i 2008 har vært utviklet som to tvillingsjeler. Mye har skjedd med Posten og Bring siden 2008, og med én nasjonal merkevare og én internasjonal som skal jobbe mot henholdsvis privat- og bedriftsmarkedet, var det behov for å finne en ny retning, sier Tine Moe Løvberg, Client Director i Anti.

Postens strategiske posisjoner «Vi gjør hverdagen enklere» og Brings «Det grønne valget» har vært en grunnmur i designutviklingen, forteller de.

- Anti har vært opptatt av å skape hierarkier som gjør det enkelt å kommunisere med kunder og omverden. Med nye elementer som utvidet fargepalett, ny font, illustrasjonsstil og malverk har vi utviklet et visuelt språk der de to merkevarene kan ha sine egne rom, men fortsatt være i takt med hverandre, sier Geertsen. 

- Posten og Bring er spennende og godt kjente merkevarer og vi er stolte av å få jobben med de. Vi gleder oss til å avdekke resten av elementene i identitetene i tiden som kommer, sier Tine Moe Løvberg i Anti. 

Se en presentasjon av det nye designet her: