Sammen med OsloMet går design- og teknologiselskapet Bakken & Bæck nå i gang med utviklingen av musikkplattformen «Trall». Sammen vil de inspirere barn og voksne til å synge mer, og dette skal de gjøre ved å lage et musikkverktøy som tilbyr sangstøttende arrangementer, sangbibliotek, avspiller, noter, tekst og muligheter for kreativ bruk.

Design- og teknologibyrået skal lage plattformen og vil kombinere maskinlæring, lek og kreativitet for å sørge for at «Trall», som den nye tjenesten skal hete, blir «en grensesprengende plattform som lar barn oppleve norsk musikk på en helt ny måte.»

- Vi kommer til å bruke hele spennet av vår kompetanse til å lage en digital tjeneste som pusher grensene for hvordan lyd, kunst, lek og teknologi kan brukes til å engasjere den kanskje mest spennende målgruppen av dem alle: Barn, sier Codruta Gamulea Berg, prosjektleder og partner i Bakken & Bæck.

Målet er at «Trall» skal få lang levetid, og bli en kjent og kjær plattform i årene som kommer.

- Med «Trall» får vi muligheten til å lage noe for fremtiden. Både ved å hjelpe barn lære å finne en livslang glede i musikk, og ved å lage et tidløst musikkarkiv for bevaring av norske sangskatter, sier Berg.

Plattformen er et utviklingsprosjekt ved OsloMet sin barnehagelærerutdanning, støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Målgruppen for «Trall» er barn og ansatte i barnehager og skoler, studenter, familier og andre som jobber med barn og unge.

Ønsket er å gjøre det enkelt for barnehager, skoler og familier å synge og være kreative med musikk. Den nye tjenesten vil inneholde 150 nyinnspilte sanger av blant annet Kringkastingsorkestret og Frida Ånnevik.

Prosjektleder for «Trall» ved OsloMet, Pia Lang-Holmen, forteller at den digitale plattformen skal være et trygt og godt sted å være for barn, hvor de kan få nye og gode opplevelser, føle mestring og leke seg.

- I dag bruker barn mye tid på både digitale spill og strømmetjenester, men i motsetning til rene strømmetjenester som fokuserer mest på forbruk av musikk, ønsker vi å engasjere barn ved å la dem være med i musikkopplevelsene selv, sier Lang-Holmen.

På bildet øverst i saken ser en fra venstre Nina Engesnes, Ingrid Anette Danbolt, Alfred Bratterud, Liv Anna Hagen, Siri Haukenes, Pia Lang-Holmen og Elisabeth Anvik (alle fra Oslo Met): Fra Bakken & Bæck ser en Nicolas Vittori, Lotte Camilla Holst Hansen, Codruta Gamulea Berg, Connie Pedersen, Vilde Reichelt og Henrik Kongsvoll i midten. Foto: Julie Hrncirova.