Rygr Brygghus er et lokalt bryggeri på Jæren som åpnet sine kraner i 2018. De har fått et godt fotfeste hjemme i Rogaland og i mai ble merkevaren introdusert på Østlandet. Bryggeriet sier de fikk en umiddelbar respons fra målgruppen. 

- Det er helt vilt, i både dagligvarebutikkene og på polet er produktene blåst vekk og vi er nå skåltomme på lager for spesialølet vårt. Nå produserer vi for full kapasitet og alle våre 18 gjæringstanker er nå fylt til randen og i disse dager forberedes ny intens tapping, forteller daglig leder i Rygr Brygghùs, Sune Parker.

Bryggerisjefen mener designkonseptet, utviklet av Frank reklamebyrået, skal ha store deler av æren for at produktet har vekket oppmerksomhet.

- Vi vet fra responsen her i Rogaland at vi har et bra øl. Men i Oslo er konkurransen større og i et marked hvor enhver form for emosjonell kommunikasjon er forbudt, er det klart at det er krevende å stå ut i støyen i hyllene. Riktig design har vært helt sentralt for å vekke oppmerksomhet og å skape prøving, sier bryggerisjefen.

Designkonseptet:

Frank har utviklet designkonseptet for Rygr Brygghùs.

Inspirert av vikingetiden
Daglig leder i Frank, Oscar Michaelsen, forteller at de lot seg inspirere av viktingtiden da de arbeidet med produktenes design.

- Når bryggeriet ligger på Jæren med sin stolte historie fra Vikingetiden, var det bare naturlig at vi tenkte på dette som et utgangspunkt for utvikling av navn, identitet og designkonsept. Utfordringen var bare at temaet har vært tolket så mange ganger før og er fulle av klisjeer, brukt av alle mulige merkevarer på tvers av mange ulike kategorier, sier Michaelsen.

- Rygr’ene var absolutt ikke så blodtørstige som mange vil ha det til. De hadde nok en viss utreisetrang og kunne nok sloss også. Men de var først og fremst dyktige håndverkere og korndyrkere. De hadde dog et fargerikt og enkelt grafisk formspråk på skjoldene sine, som vi synes var spennende. Dette valgte vi som utgangspunkt for utvikling av et designkonsept for Rygr, fortsetter han.