Sørlandschips markerer plastkuttet med å putte orginalchipsen i blanke poser. Ved å fjerne de karakteristiske chipsfigurene på posene, sier Sørlandschips at de styrker sitt viktigste budskap - nemlig at posene nå skal resirkuleres som papir.

- Det er vel bare Sørlandschips som kan gjøre et sånt stunt. Vi liker å være litt vågale, sier Inge Lise Nestor, markedsjef i Sørlandschips i en melding.  

Ifølge Nestor tar de nå et stort steg innen bærekraft, og et dristig steg innen pakningsdesing - noe som skal fange forbrukernes oppmerksomhet,  både i og utenfor butikkhyllene. 

- Å fjerne de kjente elementene fra en så sterk merkevare er dristig, men viktig for å endre forbrukeres adferd. I en gitt kampanjeperiode vil posene nå kun kommunisere kun smak og «resirkulerbar papirpose», sier Nestor. 

Når hele porteføljen er flyttet over på den nye papirposen, vil nærmere 25 millioner chipsposer fra Sørlandschips kunne resirkuleres som papir. Det tilsvarer 350 tonn emballasje som blir resirkulert, ifølge Sørlandschips. 

- Vi kommer til å støtte de blanke posene med mye moro i alle kanaler, sier Nestor. 

Hun mener de trolig er verdens første chipsprodusent som tilbyr en resirkulerbar papirpose for chips. Prosjektet mot mer bærekraftige chipsposer har pågått i mange år, hvor Sørlandschips har jobbet parallelt med utviklingen av både resirkulerbare plast- og papirposer. I fjor lanserte Sørlandschips Norges første resirkulerbare plastpose for chips helt uten metall - og nå har de iutviklet en resirkulerbar papirpose.

- Vi har den beste chips med den beste smaken. Med denne ekstraordinære kampanjen vil vi få tydelig frem at vi nå går for de vi mener er den mest bærekraftige emballasjen, papirpose, ikke plast. Sørlandschipsposene skal fremover kastes i papirsøpla, sier Nestor. 

Når perioden med de blanke posene er over, vil Sørlandschips-figurene komme tilbake og pryde posens forside. I tillegg vil Sørlandschips trekke frem flere av de andre bærekraftige tiltakene de gjør hver dag, på posens bakside.

- Vi jobber hele tiden for en mer bærekraftig produksjon og tenker miljø i alt vi gjør. Med ny emballasje og merking håper vi å hjelpe forbrukere med å ta mer bærekraftige valg i hverdagen, som å kildesortere, sier Nestor.