I 58 år har den grønne Sprite-flasken satt farge på dagligvarehyllene. Nå melder Coca-Cola at de vil slutte å produsere disse grønne flaskene. Fremover vil Sprite-flaskene i Norge være gjennomsiktige. Det melder selskapet i en pressemelding.

- Når den ikoniske grønne Sprite-flaska blir blank, blir den også mer miljøvennlig. Vi får på mange måter en grønnere flaske, selv om den ikke er farget grønn lenger, sier Frida Keane, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola AS.

Selskapet forteller at det er av miljøhensyn de nå dropper den grønne flaska.

– Kort fortalt er de blanke flaskene mer miljøvennlige, fordi de er lettere å resirkulere enn farget plast. Vi ønsker å kutte bruken av ny plast, og heller gjenbruke gamle flasker når vi lager drikkeemballasje. Hvis vi skal nå målet om 100% resirkulert plast i alle flaskene våre, må vi rett og slett gå over til gjennomsiktig flasker på Sprite, sier Keane.

Kjell-Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum som drifter panteordningen på gjenvinnbare drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke er positive til endringen. 

- Vi er opptatt av en sirkulær økonomi for plast i Norge, der alle flaskene du og jeg panter kan brukes igjen og igjen. Når Coca-Cola går over til gjennomsiktig plast på 7 millioner flasker i Norge, så har det en stor positiv effekt, sier Kjell-Olav Maldum.

På vei:

De første blanke Sprite-flaskene ble produsert på fabrikken på Lørenskog i mai, og vil komme ut i norske butikker i løpet av de neste månedene. Foto: Coca-Cola AS