Tidligere Brandlab- og SDG-rådgiver Monna Nordhagen satser på egen kjøl igjen med oppstartsselskapet Mars. Mars Brand Consultants skal være et uavhengig rådgivingsselskap hvor rendyrket merkevarestrategi står på agendaen.

Hun starter opp sammen med tidligere kollega Brandlab, Kirsti Rogne.

- Vi skal hjelpe bedrifter med å jobbe mer strategisk med merkevaren sin, sier Monna Nordhagen.

Inntil nylig var Nordhagen strategidirektør i Scandinavian Design Group og har blant annet ledet arbeidet med nye merkevarestrategier for Finn, Vipps og Visit Norway. De siste ti årene har hun også vært rådgiver og mentor for ledere og ledergrupper som legger merkevaren foran i endringsprosesser.

- Som leder bør du vite hvilken jobb merkevaren din skal gjøre for å forløse forretningsstrategien eller andre mål, sier Nordhagen.

Skal bygge opp et nettverk
Det nystartede selskapet skal hjelpe folk med å bli trygge i eget merkevarearbeid. Et av prosjektene er å bygge opp et felles nettverk for folk som vil utveksle erfaring om hva som skal til for å bli et merkevaredrevet selskap.

- Vi vet at mange sitter og føler seg litt alene og trenger likesinnede å sparre med, fortsetter hun.

Rogne, som er daglig leder i selskapet, har lang internasjonal erfaring med strategisk merkevarearbeid, både som konsulent og som tidligere markeds- og kommunikasjonsdirektør. Hun har også undervist på Westerdals og Fagskolen Kristiania. Hun forteller at en viktig motivasjon for selskapet er kompetanseheving.

- Hele organisasjoner skal forstå merkevaren sin og hvordan de kan styrke den i alle ledd, sier Rogne

Ikke ute etter vekst for å bli store
Fra oppstart teller selskapet tre ansatte. Med seg på eiersiden har Nordhagen og Rogne også digitalrådgiver Caroline Hanssen. I tillegg til å jobbe deltid som markedssjef i Mars, driver Hanssen digitalbyrået Brist. Rogne forteller at selskapet ikke er ute etter vekst for å bli store, men er nysgjerrige på hvor stor interesse det er for et lag som jobber uavhengig og faglig solid med tydelig metode i bunnen.

- Vi har en tydelig strategi for hvor vi skal det neste året og har en vidåpen dør for dyktige folk der ute som ønsker å jobbe med uavhengig strategisk rådgivning, sier Rogne.