Digitalbyrået Kalibrert og byrået Keyteq sin avdeling for digital markedsføring vil fusjoneres fra nyttår. Det nye selskapet vil hete Labs.Marketing og inngå i en familie av selskaper under fellesbetegnelsen «Labs». Daglig leder for Kalibrert, Lise K. Jæger, blir daglig leder i det nye selskapet.

- Vi skal hjelpe våre kunder med digital markedsføring, og leverer i dag mye av de samme tjenestene. Vi har sett stor nytte i å slå sammen de to fagmiljøene til glede for både kunder og de ansatte, sier Jæger til Kampanje. 

- Hvordan oppsto ideen?

- Bergen er jo liten og vi har pratet med hverandre med jevne mellomrom for å se om vi bør gjøre noe sammen og vi fant ut at timingen var veldig god nå, forteller Jæger som selv startet opp Kalibrert for tre og et halvt år siden. 

Jæger var da byråleder i Iprospect. 

- Da de valgte å legge ned kontoret i Bergen, tok jeg med meg en del og startet Kalibrert. De fleste kundene i Bergen fulgte oss. Siden har vi vokst, tredoblet kundeporteføljen vår og fått flere nye, flinke ansatte.

Les mer om oppstarten av Kalibrert her: Satser videre med nytt digitalbyrå 

Investert i kompetanse
Vivie Bjørnstad, avdelingsleder i Keyteq, blir operasjonell leder i det nye selskapet. Bjørnstad forteller at både Keyteg og Kalibrert har gjort betydelige investeringer i kompetanse på to ledende plattformer innen markedsføringsteknologi, Google Marketing Platform og HubSpot.

- Våre tette partnerskap med disse selskapene gjør nå at vi samlet sett kan komme til bordet med et langt sterkere tjenestetilbud til både eksisterende og nye kunder, sier Bjørnstad.

- Det er to store retninger som vil gjøre seg gjeldende i tiden fremover, automatisert og datadrevet markedsføring. De fleste bedrifter sitter på enorme mengder av egne kundedata som de ikke klarer å dra nytte av. Data bør settes i system for forbedret innsikt som grunnlag for beslutninger og gjerne brukes direkte i bedriftens markedsføring, legger Jæger til. 

Samles under et tak
Alle de ansatte i Kalibrert og Keyteqs avdeling for digital markedsføring vil nå samles under samme tak. 

- Vi gleder oss enormt mye til å samle 18 dyktige personer under samme tak. Våre to miljøer minner mye om hverandre og vi har begge en kultur med et genuint ønske om å skape resultater gjennom smart digital kommunikasjon og moderne annonseteknologi, sier Jæger. 

Jæger forteller at de vil ha ansatte i både Oslo og Ålesund, med hovedkontor i Bergen. Labs.Marketing blir en del av Labs-familien med Keyteq, Digitality og Keyteq Marketing Technologies. 

- Labs er et nytt konsern som har fremtidens bruker- og kundeopplevelser i sentrum og kommer til å opprette flere selskaper parallelt innenfor markedsføring, tech, consulting, innsikt og design, forteller Jæger.

Selskapene i Labs vil samlet ha 50 ansatte og ca 100 millioner i årlig omsetning ifølge Jæger.