Det er tre erfarne designere som har tatt steget ut i gründertilværelsen når de nå starter opp designbyrået Høien.

- Vi gikk en del runder før vi landet på navnet, men det var først da vi kom over kontorene rett ved parken på St. Hanshaugen at alt falt på plass. I gamle dager feiret nemlig folk St. Hans på Høien. Så ble det til St. Hanshøien og deretter St. Hanshaugen, slik vi kjenner det i dag, sier Hanne Sundsli som blir byråleder i det nye designbyrået.

Hun jobbet sist i Netlife Design hvor hun ledet et stort team og satt i ledergruppen. Tidligere jobbet hun ti år som rådgiver og kundedirektør i Design House og før det Orkla.

- Jeg har vært heldig og fått lov til å jobbe i fantastiske selskap i hele min karriere. De 15 årene i Design House og Orkla har gitt meg en erfaring, tyngde og forståelse for merkevarebygging, design som et effektivt verktøy og ikke minst de utfordringene våre kunder står i og møter hver dag, sier Sundsli.

Hun trekker særlig frem tiden i Netlife som lærerik.

- Det har gitt oss inspirasjon til å utarbeide prosesser som både kan ta utgangspunkt i tradisjonell designmetodikk, men som også inkluderer mer smidige arbeidsmetoder og prosesser. Kundene våre blir mer og mer avhengige av å agere raskt, og speed-to-market er i mange tilfeller en nøkkelfaktor for suksess, sier Sundsli

- Forkjærlighet for mat og drikke
Hun får med seg to rutinerte designere med neste femti års erfaring til sammen i Gigja Gunnarsdottir og Kjersti Benjaminsen. Felles er at de alle tre har vært innom Design House i løpet av karrieren. Gunnarsdottir var i sin tid grunnlegger og partner i Design House Lund & Partnere.

Nå tar de med seg erfaringen fra en lang rekke av kjente kunder som Tine, Orkla, Sunniva, Mills og Diplom-Is.

- Høien skal være et designbyrå som spesialiserer seg på paknings- og identitetsdesign. Vi samarbeider med kunder som er avhengig av strategisk design for å stå ut i konkurransen. Vi jobber med alle kategorier, men har nok en ekstra forkjærlighet for mat og drikke, sier Sundsli.

- Hvordan oppstarten har vært?

- Det er mange som kommenterer at vi er tøffe som starter noe nytt, med all den risikoen og usikkerheten det normalt innebærer, men vi har aldri helt følt på den risikoen. Vi vet vi er flinke, har et godt navn i bransjen, noe å tilføre og at kunder trenger oss.

Har avtale med Nortura
Hun sier Høien allerede er i gang med flere jobber og det nystartede designbyrået har allerede signert en samarbeidsavtale med Nortura som eier merkevarene Gilde og Prior.

- Nortura har akkurat avsluttet en lengre byråevaluering, der flere av de største byråene i Norge har vært vurdert. Til slutt falt valget på to byråer; Design House Lund & Partnere får forlenget sin avtale, mens Høien kommer inn som utfordrerbyrå. Det var en helt fantastisk bekreftelse på at vi absolutt har noe å tilføre bransjen, sier Sundsli.