- Svosj er en av de mest spennende satsningene vi gjør for tiden, sa Kristin Skogen Lund, da Schibsted i forrige uke lanserte abonnementstjenesten Svosj. 

Hun har det siste halve året snakket svært varmt om hva mediekonsernet kan få til på distribusjonssiden. Det siste tilskuddet er den digitale tjenesten Svosj. For 29 kroner i måneden får kundene fri frakt på netthandel fra mange av de største og mest populære nettbutikkene i Norden. Bak arbeidet med design og identitet står Anti.

- Svosj er et glitrende eksempel på hvordan Schibsted hele tiden tenker nytt, på toppen av eksisterende virksomhet - og i dette tilfellet, vårt eksisterende distribusjonsnettverk. Timingen for en slik løsning er perfekt, sier Skogen Lund.

Power, Junkyard, Get Inspired, Villoid, Ting, Lyko, Ferner Jacobsen, Barbershop, Bodyshop, Boozt.com, Footway, Vita og Haugenbok.no er bare noen eksempler på nettbutikker som har inngått partnerskap med Schibsted og Svosj og ifølge Schibsted-sjefen er flere nettbutikker på vei inn.

Markedssjef i Svosj, Martine Lystad, er veldig fornøyd med lanseringen, og takker Anti for et svært godt samarbeid i de hektiske månedene før lansering.

- I Anti fant vi en veldig ambisiøs partner, som fra første møte utviste en enorm entusiasme og forståelse for hva Svosj er og hva vi både kan og ønsker å oppnå. Vi synes navnet Svosj er innertier med tanke på hva som er kjernen i tjenesten, og vi rett og slett elsker smartnessen i å bruke «check-mark-symbolet» i logoen, sier hun.

Rådgiver og grunlegger i Anti, Kjetil Wold, sier byrået «liker ambisjonene til Schibsted og til deres nye tjeneste Svosj».

- Det å sikre seg en posisjon i markedet før giganter som Amazon Prime etablerer seg er både viktig for lokalt eierskap og for fremtiden. I arbeidet med den nye identiteten til merkevaren har vi hatt like store ambisjoner som Svosj, sier Wold i Anti, som sammen med sitt team på Anti Hamar står ansvarlig for design og identitet.

Selv om Schibsted har store ambisjoner med Svosj lanseres tjenesten nokså mykt.

- Vi står foran en spennende oppgave, der vi både skal lansere en helt ny tjeneste og en ny merkevare, samtidig som det blir viktig for oss å vise frem hvilke partnere som tilbyr Svosj. Ettersom dette er en digital tjeneste så vil mye av markedsføringen skje digitalt. I tillegg planlegger vi andre kreative grep for å enda tydeligere  kunne forklare forbrukerne hvordan Svosj vil være med å gjøre netthandel enda smartere, enklere og mer sømløst, sier Martine Lystad.

Reklamebyrået Per Høj har også vært en viktig partner i forberedelsene mot lansering, som strategisk partner i arbeidet med forbrukerinnsikt og kommunikasjonsstrategi. Byrået har utviklet slagordet «Svosj - så har du det». 

Svosj-design:

Her ser du det nye Svosj-designet som Anti har utviklet i samarbeid med Bakken & Bæck, som har stått for UX og app-utvikling.