Bleed henter inn slovakiske Jana Papiernikova og franske Leila Sliman for å styrke byråets kompetanse på grafisk og digitalt design. 

Daglig leder Christoffer Nøkleby forteller til Kampanje at utenlandske designere ofte tar kontakt med Bleed.

- Det der er noe av det morsomste med Bleed. Vi er et relativt lite studio, men er på radaren hos mange av de aller mest faginteresserte designerne verden over. Resultatet er at vi nærmest daglig får søknader fra utenlandske designere som vil jobbe hos oss. Noen av dem får jobb, og vi pleier til enhver tid å ha noen internasjonale medarbeidere, sier Nøkleby til Kampanje.

Sliman har en master i grafisk design fra Panthéon-Sorbonne, mens Papiernikova har erfaring fra New York og fra Anti i Bergen.

- Bleed har en unik kombinasjon av skyhøyt designfaglig nivå, spennende metodikk og et internasjonalt arbeidsmiljø. Som byrå spiller de i den europeiske elitedivisjonen, sier Papiernikova. 

Leila Sliman sier hun «helt siden studiene ønsket å reise utenlands for å lære av de beste.

- Jeg fant Bleed via Instagram og ble imponert av den distinkte stilen og tverrfaglige tilnærmingen til oppgaveløsning. Bleed er et studio som virkelig står for noe, sier Sliman.

- Vi har internasjonale kunder
Nøkleby sier ansettelsene handler om å være relevante både på det norske og det utenlandske markedet.

- Vi har en god del kunder internasjonalt, så på den ene siden handler det om å tiltrekke oss folk som gjør at vi fortsetter å være relevante der ute. På den andre siden så handler det om å hele tiden utfordre og utvikle kulturen. Våre norske kunder blir stadig mer digitale, hvilket betyr at de i stadig større grad konkurrerer med internasjonale aktører. Da kreves det av oss at vi levere design av internasjonal klasse. Det har vi gjort lenge, men verden beveger seg fort og påfyll av spennende folk er avgjørende for å holde seg relevant, sier Nøkleby. 

Bleed-sjefen er glad for å ha fått Sliman og Papiernikova til byrået.

- Bleed bruker metodikk som opprinnelig forbindes med tjenestedesign og strategi, men har vårt faglige utgangspunkt i kreativ kommunikasjon og grafisk design. Vår holdning er at metodikk kan læres, mens intuisjon og fingerspissfølelse er medfødt - og må dyrkes. I dette bildet er Jana og Leila perfekte tilskudd til miljøet, sier Nøkleby.

Bleed er et prisvinnende designbyrå med studioer i Oslo og Wien. Selskapet har 18 ansatte og omsatte for 23 millioner kroner i 2018.