Fjoråret ble et realt omstillingsår for designbyrået Neue Design Studio. Byrået ble kjøpt opp av Los & Co, og når tallene er gjort opp, viser de en solid nedgang i lønnsomheten. Omsetningen i byrået økte med 8 prosent til 8,6 millioner kroner, mens resultat før skatt gikk fra 252.000 kroner i 2017 til -1,6 millioner kroner i 2018.

Fersk byråleder Behnam Farazollahi som startet i jobben i juni, kommenterer tallene slik;

- Årsaken er at man har kommet inn i Los & Co-systemet. Det har vært kostnader knyttet til flytting og det har også tatt tid å finne form på samarbeidet. Det har vært den største bøygen og det ser man en konsekvens av i tallene, sier Farazollahi til Kampanje.

Han utdyper;

- Man har en bli-kjent-fase, når små kulturer «merger» med større kulturer, da tar det litt tid å få det til å sitte. Det her er ikke et unntak, så dette er ventet. Vi jobber med å finne formen på samarbeidet og få dette til å fungere optimalt. Det har tatt tid, men det er også en naturlig prosess som har rettet seg. Nå er det lysere tider i vente, sier han.

Les også: Designbyrå henter ny sjef fra Anti: - Vi har kanskje vært for lite synlige som byrå, men det skal vi gjøre noe med

- Stang ut
I tillegg til oppstarten med Los & Co, var det noen prosjekter som ikke gikk helt som forventet i fjor for Neue Design i fjor, uten at Farazollahi ønsker å spesifisere hvilke.

- Det ble stang ut på en del prosjekter, der ting ikke gikk helt som ønsket. Det handler mest om timing, prosjekter som blir utsatt og en klassisk sårbarhet for uflaks. Det har vi tatt konsekvensene av, og har valgt å investere i nye ansatte - for eksempel meg og en ny prosjektleder. Så vi har staffet opp. Nå ser vi at dette har hatt den ønskede effekten og gitt bedre flyt, sier han.

På kundesiden var 2018 et stabilt år uten de store endringene.

- Vi har jobbet med sårbarheten knyttet til kundeporteføljen og forsterket denne. Vi jobber tett med de kundene vi har og ønsker å jobbe enda tettere med dem. Men en det er klart at vi er avhengig av å få inn nye kunder også, slik at det er en god balanse, sier Farazollahi.

- Du har tidligere uttalt at Neue Design skal bli mer synlige, når kommer resultatene fra det?

- Det kommer nå fremover, som en konsekvens av de tiltakene vi har satt i gang. Vi skal løfte blikket litt. Dette har vært et gründerdrevet designbyrå i ti år, nå skal vi sammen med de eksisterende gründerne skape noe nytt, som vi vil se resultatene av om ikke lenge, sier han hemmelighetsfullt.

Her er alle tallene for Neue Design Studio i fjor:

Neue Design Studio 2018 2017 Endring i %
Omsetning 8,6 8 8
Byråinntekt 7,4 7,1 4
Driftsresultat -1,5 0,2  -
Resultat før skatt -1,6 0,3  -

Alle tall i MNOK.