Lørdag gikk den årlige designkåringen, European Design Awards, av stabelen i Polens hovedstad, Warszawa. For første gang var det et byrå fra Norge som hentet hjem den gjeveste prisen, som årets byrå i Europa. Merkevarebyrået Kind, som har hovedkontor i Bergen, kan nå smykke seg med tittelen «European Agency of the year».

Byråleder og grunnlegger av Kind, Tom Emil Olsen, forteller at det ble feiret til sent på natt. 

- Det var helt fantastisk, vi vant festen, sier Olsen til Kampanje, før han fortsetter:

- Det er gøy at det var et norsk byrå som vant for første gang. Det virket som de andre norske byråene tilstede også synes det var stas. Å motta prisen som Europas beste byrå, er en stor anerkjennelse ikke bare for oss, men for norsk- og skandinavisk design generelt. 

- Har en unik tilnærming
I tillegg til å være det første norske byrået som vinner prisen, er Kind også det første fra Skandinavia til å vinne prisen, siden den ble delt ut for første gang i 2008. Attpåtil var det i år et rekordantall nominerte, med over 230 prosjekter fra 25 land. 

- Kind har en unik tilnærming til emosjonell merkevarebygging, og har bevist at de kan levere et fantastisk konseptuelt arbeid. Med sin eksepsjonelt sterke posisjon i branding- og designmarkedet, var de et klart valg til topplasseringen i 2019, sier partner og direktør i European Design Awards, Demetrios Fakinos, om brandingbyrået, som også har kontorer i Oslo, Shanghai, Aberdeen og Edinburgh. 

Kind hentet også inn to gull og ett sølv i kategoriene «Brand logo», Integrated Identity applications» og «Food & Beverage Packaging» for arbeidet de har gjort med Flyt Seaweed.

- At vårt arbeid blir sett og anerkjent av eliten av Europas designkritikere- og journalister er en stor ære. Vi er et ambisiøst selskap med mål om å etablere oss som et ledende branding-byrå i verden. Denne utmerkerkelsen viser at vi er på god vei, avslutter Olsen. 

Det var også flere andre norske desingbyråer til stede. I år hadde Norge tredje flest nominasjoner i konkurransen, kun slått av Nederland og Tyskland. Anti fikk med seg ett gull og ett sølv, Bleed tok hjem ett sølv og tre bronse og Try Apt vant ett gull, ett sølv og én bronse.