Etter seks år i Anti hvor han har jobbet med strategisk design og utvikling av visuelle identiteter for blant andre Vipps, DNB, Telenor, Coop, NRK, Deichman og Hennig-Olsen går Behnam Farazollahi til Neue for å innta en ny rolle som byråleder.

- Det føles som god timing og riktig tid å komme inn i Neue. Det er et designmiljø jeg har beundret lenge, med utrolig høy fagkompetanse og kule ambisjoner. Jeg merket tidlig i samtalene med dem at vi deler mange av de samme tankene om hvor vi vil med designfaget, noe som har vært avgjørende for jobbskiftet, sier Behnam Farazollahi.

Neue Design opplevde et foreløpig høydepunkt kreativt da de gikk til topp i Gullblyanten for noen år siden med et design av det nye, norske passet. Byrået hadde i 2017 en omsetning på rundt åtte millioner kroner.

Les også: Design-mygg kuppet Gullblyanten-festen

Vant Grand Prix: Det nye norske pass-designet, «Det norske landskap», av Neue Design Studio vant den mest høythengende prisen under Gullblyanten i 2016. Det passet bra for gjengen i Neue Design her ved partnerne Lars Håvard Dahlstrøm, Benjamin Stenmarck og Øystein Haugseth. I midten Monica Thuv fra kunden Politidirektoratet. Foto: Eivor Eriksen.

Byråleder blir rådgiver
Med ny byråleder betyr det at Gørill Kvamme som har hatt stillingen til nå vil gå inn i en ny rolle. Kvamme som har hatt stillingen som daglig leder siden oppstarten i 2008, vil fremover være mer operativ rådgiver.

- Jeg gleder meg til å overlate ansvaret og gå inn i en rådgiverrolle der jeg kan jobbe enda mer med faget jeg brenner for. Neue har vært gjennom en spennende prosess det siste året, og vi gleder oss til alt som kommer med Behnam på laget, sier Kvamme til Kampanje.

Også gründer og kreativ leder Lars Håvard Dahlstrøm ser frem til å få et nytt tilskudd på laget.

- Med Behnams konseptuelle og strategisk kraft har vi funnet noe vi har ønsket oss lenge, dette fordi mye av Neue sin identitet ligger i å skape løsninger som ikke er form alene, men er bygd på et konsept som er retningsgivende for hele merkevaren, sier han.

Fikk Los & Co på eiersiden
Neue er et uavhengig designmiljø som har eksistert med de samme gründerne siden 2008. I 2015 markerte Neue Design seg også internasjonalt med designet av de nye norske passene og i fjor fikk de Los&Co med på eiersiden for å styrke byrået videre.

- Vi har kanskje vært for introverte og lite synlige som byrå til nå. Det skal vi gjøre noe med. Åpenhet blir viktig fremover. Jeg har god erfaring med at når byrå og kunde glir sammen så skapes de beste prosjektene. Bransjeglidning er én ting, en annen ting er glidningen som oftere bør skje mellom kunde og byrå. Vi er i hvert fall åpne for å tenke nytt og samarbeide med andre, sier Farazollahi.

Los & Co-gründer og styreleder i Neue, Jan Christian Fosseidbråten, sier «byrået har mange spennende kvaliteter som har stor verdi for Los&Co gruppen».

- Med Behnam til å lede byrået har vi sikret oss en person med tung strategisk fagkompetanse blandet med kreativiteten, tempoet og engasjementet til en gründer. Det lover godt for Neue og Los&Co gruppen fremover, sier styreleder Jan Christian Fosseidbråten.