Konsulentselskapet Netcompany, som spesialsierer seg innen IT og teknologi, henter designer Andrea Plesner fra Designit, hvor hun har vært Senior service designer de siste åtte årene.

- I Netcompany er teknologikompetanse en integrert del av alle innovasjonsprosjekter helt fra tidlig konseptutvikling, også i tjenestedesignprosjektene. Dette gir spennende muligheter for å tenke nytt innenfor tjeneste- og forretningsutvikling, sier Plesner om sitt nye arbeidssted.

Netcompany ble grunnlagt i København i 2000, og har i dag kontorer i fem land med over 2000 ansatte. Ved Oslo-kontoret har konsulentselskapet rundt 200 ansatte.

Les også: Norsk designbyrå ruster opp i kampen mot dresskledde konsulentgiganter

Skal bygge opp designsatsing
Plesner slår følge med tidligere kollega David Johannes Krogh. Han gikk fra Designit til Netcompany i august i fjor. Krogh er nå Creative Director og har ansvaret for å bygge opp konsulentselskapets nye desingsatsing, som nå består av 20 designere.

- Netcompany har hatt designere ansatt ved Oslo-kontoret noen år nå, men det er først nylig dette virkelig er en satsning.  Vi deltar selvsagt i digitaliseringsprosjekter der Netcompany også er teknologileverandør. Men vi skal også ta "egne" prosjekter, forteller Krogh til Kampanje, før han fortsetter:

- Vi opplever at flere bransjer ønsker å levere de samme prosjektene. Her er det stor forskjell på både metodikk og hvordan nye tjenester kommer ut i markedet; PR- og kommunikasjonshusene konsentrerer seg fortsatt mer om kampanjen eller kommunikasjonen rundt tjenesten, mens konsulenthusene leverer fyldige rapporter til kundene. Vi designer og utvikler tjenester som vi også ruller ut i markedet. Vi jobber med våre kunders kjernevirksomhet - og sørger for at nye tjenester og konsepter ikke bare ender ved tegnebrettet.


Bygger ny designsatsing: Creative director i Netcompany, David Johannes Krogh. Foto: Netcompany.

Beveger seg inn i byråmarkedet
Det siste året har vært et innholdsrikt ett for det danske selskapet. For første gang i deres 19-år lange historie nådde de en omsetning på over 2 milliarder danske kroner. I tillegg endte de opp med et driftsresultat på 514 millioner - nær 28 prosents økning fra fjoråret.

Les også: Giganter kaster seg over norsk byråmarked (Premium)

Og nå gjør de som de store konsulentselskapene Deloitte, Accenture og PwC har gjort før dem, nemlig å se mot byråbransjen.

- Men primært ved at vi nå satser hardt på design. Det at vi skaper noe varig ute i markedet er vårt fokus, kommenterer Krogh.