De store konsulentselskapene, Accenture og Deloitte, har stort sett rekruttert kommunikasjons- og markedsfolk de siste årene med folk som Karine Storakre Braathen, Christoffer Nøkleby, Vibeke Hauge og Kent Jordet. Nå har imidlertid en av Accenture Interactive-toppene, Christoffer Nøkleby (35), bestemt seg for å forlate en av konsulentgigantene.

Designbyrået Bleed ansetter nemlig Nøkleby som ny daglig leder. Han kommer fra rollen som senior manager og ansvarlig for bank- og finanssektoren i Accenture Interactive og har allerede hatt sine første fire dager på jobb i designbyrået.

- Kommunikasjons- og konsulentbransjen har smeltet sammen de siste årene og jeg tror nye aktører som Accenture kommer til å kapre store markedsandeler. Dette gjør livet stadig tøffere for de mellomstore byråene, men byr samtidig på gode muligheter for nisjeaktører som er best i sin klasse, sier han.

- Betyr ikke det indirekte at konsulentselskapene også kommer til å gjøre livet surt for Bleed?

- Nei det tror jeg ikke. Fordi nisjeaktører alltid har en mulighet til å bli best på sitt. Det vil alltid være behov for ekspertene. Alle bransjer som digitaliseres lærer seg i dag å tenke brukersentrisk rundt kundeopplevelser, men dagens wow er morgendagens hygienefaktor. Da trengs en X-faktor for å skille seg ut og det er denne som har gjort at Bleed i en årrekke har vært anerkjent blant verdens beste designbyråer.

- Hva er denne X-faktoren til Bleed?

- At de er sterke på metodikk som normalt forbindes med tjenestedesign og strategi, men bruker den innenfor en ramme der de visuelle og kreative designerne får være førende. Bleed anerkjenner at metodikk kan læres, men at intuisjon og fingerspissfølelse er de færreste forunt. Dette er uvanlig og gjør Bleed unikt godt posisjonert for en fremtid der kreativitet blir stadig viktigere i utviklingen av de gode merkevareopplevelsene, sier Nøkleby.

Han sier han alltid har «vært fan av kunstnersjeler og de flinkeste folka» og at hos Bleed kommer han til et byrå som leverer helt i verdensklasse.

- Var det lite rom for det kreative i Accenture?

- Det var overraskende mye rom for det, gitt utgangspunktet og hva en skulle tro. Det er rett og slett mindblowing hva de har fått til. Jeg går til de grader til noe og ikke fra noe, sier han.

Han sier at da han ble kontaktet i fjor høst «føltes det som en mulighet [han] ikke kunne si nei til.»

- Du ble i Accenture i to år, fant du deg til rette?

- Ja, absolutt. Accenture er en global gigant som er kjent for å lykkes når de satser på noe, hvilket er inspirerende. Stian Fossum (leder av Accenture Interactive, red. anm.) var i 15 år stjerna blant finanskonsulentene i Accenture. Så bestemte han seg for å lede Interactive-satsningen og gå all in på fusjonen mellom kreativitet, teknologi og forretning. Og han får det til. Det er jeg sikker på at de mellomstore byråene vil merke fremover.

- Er noe av oppdraget ditt å gjøre Bleed enda mer kjent?

- Ja. Bekjente i designverdenen omtrent bukker av respekt når jeg nevner Bleed. Studievennene fra BI har knapt hørt navnet. En viktig del av jobben min blir å fortelle næringslivsfolk at design er en viktig topplinjedriver, og at et av de 20 beste designbyråene i verden holder til nederst på Grünerløkka.

Bleed er et tverrfaglig designbyrå med 18 ansatte fordelt på kontorer i Oslo og Wien. Selskapet er rangert som et av verdens beste miljøer innen design og merkevareopplevelser. Det er også eneste norske byrå med European Design Leader-akkreditering. Ansettelsen av Nøkleby gjøres for å styrke selskapets rådgivningskompetanse og for å drive Bleeds strategi og utvikling videre.

- Vi har hatt en grundig prosess for å finne en person med rett faglig og sosial match, og som samtidig har kompetansen til å ta oss til neste nivå. Det er vi sikre på at vi har funnet i Christoffer. Han har en spennende bakgrunn fra både kundesiden, kommunikasjonsbransjen og fra et stort anerkjent konsulentselskap. Samtidig som han er en fin fyr som skaper god stemning rundt seg, sier Dag Solhaug Laska, partner og medgründer av Bleed.

Bleed jobber for kunder i inn- og utlandet. Pågående og nylig leverte arbeider inkluderer merkevareendringen fra Skandiabanken til Sbanken, design av den østerrikske paviljongen på verdensutstillingen i Dubai samt en rekke prosjekter for Visit Norway.

Bleeds kundeomsetning fordeler seg på jevnt mellom norske og internasjonale kunder og omsetningen i Bleed i 2017 endte på snaue 23 millioner kroner.