Knowit i Norge leverer gode tall for årets tre første kvartaler, med en omsetning på 744 millioner kroner, en økning på 143,5 millioner fra forrige periode i 2017.

Driftsresultatet (EBITA) endte på 88,5 millioner kroner ved utløpet av tredje kvartal, opp fra snaue 68 millioner kroner i 2017. Det gir en driftsmargin på rundt 12 prosent, opp fra 11,3 prosent i fjor.

- Vi opplever økt etterspørsel og er godt posisjonert i den omfattende digitaliseringen som nå skjer i det norske samfunnet, både i privat og offentlig sektor. Spesielt gledelig er at vi klarer å kombinere økt etterspørsel med økt rekruttering og lønnsom vekst, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit.

Knowit i Norge teller nå 625 medarbeidere fordelt på de tre forretningsområdene Knowit Insight (management consulting) Knowit Solutions (IT- og systemutvikling) og Knowit Experience (digitale brukeropplevelser).

- Hva tenker Knowit rundt utviklingen der konsulentselskaper som Accenture, Deloitte og PWC kjøper mindre byråmiljøer for styrke seg på området kommunikasjon, er det noe Knowit også vil forfølge?

- Det har vært alle mot alle lenge, få ting som overrasker og vi kommer bare til å se mer av slike trekk i tiden som kommer. Også fra oss.

Les også: Digital designer skal lede Accentures nye byråsatsing i Norge

Les også: Accenture vokser med byråsatsing - runder 100 mill. i omsetning

I dag teller forretningsområdet Experience 257 ansatte og konserndirektøren sier man «har hatt sterk organisk vekst de siste årene.»

- Det er ingen tegn til at den trenden ikke skal fortsette. Vi har tidligere hatt gode erfaringer med kjøpene av Metronet i Oslo og Neolab i Bergen. Eventuelt nye oppkjøp vil vi neppe kommentere på før noe er signert. Men vi har et klart mål om å vokse videre, også innenfor Experience-området.

- Hvordan er utviklingen i Experience-virksomheten så langt i år sammenlignet med tilsvarende periode i fjor?

- Konsernet rapporterer enten for Norge som helhet eller per forretningsområde. Knowit Experience (i Norden) økte omsetningen med 19,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, fra 433 millioner for årets ni første måneder i fjor til 516 millioner samme periode i år. Resultatet havnet på 44,5 millioner for årets tre første kvartaler, mot 42,4 millioner i samme periode i fjor.

Noen av de største jobbene Experience har gjort i Norge i år er ifølge Ekerhovd en ny app for Storebrand Helseforsikrings og en sporingsapp for Posten.

- Vi har også for alvor startet jobben med å utvikle Nasjonalmuseets digitale tilstedeværelse, sier han.

Les også: Norsk designbyrå ruster opp i kampen mot «dresskledde» konsulentgiganter

Knowits omsetning i Norden (konsern) økte til 2,1 milliarder kroner for årets ni første måneder, opp fra 1,83 milliarder samme periode i fjor. Resultatet endte på 201,4 millioner kroner, opp fra 175,4 millioner samme periode i 2017. I samme periode har antall ansatte økt med 180 medarbeidere i konsernet.