Forrige uke ble det kjent at det kommersielle britiske jernbaneselskapet Go-Ahead tildelt får sin første kontrakt i Norge. De får ansvaret for togtilbudet på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, og slo både NSB og svenske SJ i finalen.

Go-Ahead har ikke klart seg helt uten norsk bistand. De har blant annet samarbeidet med SDG på anbudet, kan designbyrået fortelle i dag.

- Vi er ekstremt stolte av å være en del av vinnerlaget, sier Linda Rode, strategisk rådgiver i SDG og ansvarlig for den kommersielle arbeidsstrømmen i selve anbudet.

Samarbeidet med det britiske selskapet startet for ett år siden, og SDG har jobbet for å forstå «markedet, kunden og hvordan Go-Ahead skal kunne levere en enda bedre togopplevelse gjennom hele reisen».

- Go-Ahead ønsker å være en lokal operatør som forstår transportbehovene i Norge og norske kunder, samtidig som de kan dra nytte av omfattende erfaring i UK. Det har vært et godt utgangspunkt for å utvikle et konsept knyttet til nye, moderne og komfortable reiser for passasjerene, sier Anne Marie Brady, daglig leder i SDG. 

Hvordan dette konseptet blir, er ikke Go-Ahead og SDG klare for å gå ut med riktig ennå. 

Selv om Jernbanedirektoratet vektla kvalitet med 60 prosent og pris med 40 prosent i konkurransen, var det til slutt pris som ble den avgjørende faktoren. Både Go-Ahead, NSB og SJ scoret til «meget bra» eller «svært bra» på kvalitetskriteriene, men Go-Ahead leverte et tilbud påpris som var 21 prosent lavere enn nærmeste konkurrent, ifølge pressemeldingen fra Jernbanedirektoratet.