Den internasjonale konsulentgiganten Price Waterhouse & Coopers (Pwc) gjør som konkurrentene Deloitte og Accenture og kjøper seg inn i byråmarkedet. Pwc har åpnet lommebok for den norske avdelingen av tjenestedesign-byrået Livework. Byrået som ble stiftet i 2007, hadde i 2017 en omsetning på 17,7 millioner kroner og et resultat før skatt på -1,1 millioner kroner.

Partner og viseadministrerende direktør Petter Vold i Pwc Norge forklarer til Kampanje at de har tatt seg god tid i oppkjøpsprosessen.

- Vi har samarbeidet med Livework i ulike prosjekter over et par års tid, særlig i offentlig sektor. Sammen har vi jobbet med alt som går på forbedring av brukerreisen i offentlige tjenester. Etter hvert så vi at dette var en kompetanse vi i større grad burde hatt inhouse i Pwc – det var det ene. Det andre var at vi følte det var en god, personlig match med Livework, forteller han.

Les også: Konsulentgigant vil by reklame- og PR-byråer på kamp (abo.)

Samtalene mellom partene startet i februar/mars i år og selve kjøpet ble gjennomført i september.

- Etter at vi begynte å sondere interessen, begynte vi med diskusjoner. Vi brukte lang tid på prosessen for å la dette modnes, og vi fant ut at dette kunne være bra.

- Hva betaler dere for byrået?

- Det kan du spørre om, men det kan jeg ikke si. Vi betaler en fair pris. Jeg tror det er en stor oppside for oss, sier Vold til Kampanje.

Livework er en del av et internasjonalt selskap, og Pwc kjøper alle aksjene i det norske selskapet. Likevel kommer navnet «Livework» til å fortsette å eksistere i overskuelig fremtid.

- Vi har fortsatt rettigheter til navnet noen år fremover. Byrået blir en del av Pwc, men navnet Livework vil fremdeles være der, selv om byrået blir fullt integrert i Pwc. Vårt ønske er at de ansatte i Livework kan være med på å fornye de tjenestene vi har i dag. Vi skal fortsette å utvikle dem som Norges sterkeste tjenestedesignmiljø, men vi skal også bruke dette til å endre og forsterke vår kultur samt lage en ny, felles kultur, sier han.

Alle ansatte i Livework blir med over til Pwc, og målet er å vokse innen dette segmentet, forteller Vold.

- Tradisjonelt har vi vokst gjennom organisk vekst, så dette er faktisk et av de første kjøpene vi gjør.  Vi ser allerede nå at det får effekt, og kommer til å ha stillingsannonser snart. Vi har store ambisjoner; det er 11 personer vi har ansatt, og ønsker å vokse til 30 personer i løpet av kort tid.

Lavrans Løvlie, som har vært én av tre eiere frem til nå av Livework, går inn som eier og partner i Pwc. De andre to eierne fortsetter i Livegroup UK og Nederland som før, og vil fortsette å utvikle selskapet med en europeisk base.

- Så nå melder Pwc seg for alvor på i kampen om nye kundesegmenter?

- Vel, det er ikke sikkert at vi melder oss på i kampen om nye kunder. Vi har sterke kunder i dag og kan levere et bredere sett av tjenester til dem, sier han.