Den tidligere tv-produsenten, Dag Lein, som blant annet har erfaring fra produksjonsselskapene Rubicon TV og Biovisjon, har tatt over som daglig leder i animasjonsselskapet Animer.

Han blir samtidig partner i selskapet, og sitter nå med en eierandel på 20 prosent av selskapet.

- Jeg hadde ikke sett for meg å jobbe med animasjon før jeg endte opp med å gjøre nettopp det. Det var utviklingsmulighetene og den smittende entusiasmen blant miljøet i Animer, som gjorde at jeg ønsket å gjøre dette, forteller Dag Lein til Kampanje. 

Dag Lein begynte først i Animer i en rådgivende prosjektlederrolle i januar, før han foreslo seg selv som ny daglig leder av selskapet. Han tiltrådde i juni i år.

- Jeg hadde fått et veldig godt inntrykk av Animer, forretningsmodellen og den entusiasmen som preget stedet. Jeg så samtidig at det var store utfordringer på produksjonssiden, i motsats til salgsdelen.

- Høyst overkvalifisert til jobben
- Det manglet struktur og ledelse, og den åpenbare konklusjonen var at Animer trengte noen til å lede gjennomføringen av de prosjektene som strømmet inn via salg, fortsetter han.

Grunnlegger og partner i Animer, Tor Martin Olsen, forteller at de ble veldig overrasket over at Lein ville være med på satsingen. Han beskriver deres nye daglige leder som «overkvalifisert».

- Han har over 25 års erfaring fra tv-bransjen og er høyst overkvalifisert for å jobbe i «lille» Animer. Nå som Dag går inn i selskapet som partner og daglig leder posisjonerer vi selskapet for ytterligere vekst, og vi ser veldig frem til det som kommer nå i tiden fremover, forteller Olsen.

Lein har jobbet med en rekke kjente programmer og kanaler som TV2 og TVNorge, og han har ti års erfaring fra Rubicon TV, hvor han blant annet var med å produsere «Senkveld», «Deal or no Deal» og «Vazelina Hjulkalender» i rollen som programdirektør, senior produsent og daglig leder i Rubicon Interactive.

Han har også sittet som styremedlem og prosjektleder i prisutdelingen Gullruten.

Gått fra 2 til 22 ansatte
Animasjonsselskapet Animer ble startet i 2016 av gründerne Tor Martin Olsen og Sondre Tjøstheim med mål om å skape arbeidsplasser for talentfulle manusforfattere, illustratører og animatører.

Siden oppstarten har selskapet økt fra 2 til 20 ansatte på to år, og de har nå også etablert kontor i Trondheim med fire ansatte.

De lager primært animerte opplysningsfilmer og opplæringsfilmer for «on-boarding» av nye kunder og for intern opplæring i bedrifter.

- Vi er de eneste i vårt segment som gjennomfører produksjonen på den måten vi gjør, hvor all grafikk håndtegnes og vi starter fra blankt lerret, forteller Olsen.

Har kuttet produksjonstiden
Tidligere «outsourcet» de produksjonene, foruten manus- og voice-arbeid, til Ukraina. Men fra juni i år foregår nå hele produksjonen i Norge. Ifølge Olsen har det kuttet produksjonstiden fra tre måneder til 20 arbeidsdager.

Nå har de nærmere 200 kunder og samarbeider blant annet med Reitan Convenience ved 7/11 og Narvesen, Veidekke, Oslo Kommune, Helsedirektoratet, Forbrukerombudet, Trygg Trafikk, Falck, Kongsberg Digital, Buypass og Orkla.  

Vil åpne kontor i Bergen 
I 2016 avsluttet det da nystartede selskapet året med en omsetning på litt i overkant av en halv million og med et negativt driftsresultat på 100.000 kroner. Året etter mer enn tidoblet selskapet omsetningen sin til 6,2 millioner kroner, og endte opp med et driftsresultat på 589.000 kroner.

Men veksten stopper ikke her, for Tor Martin Olsen pleier som regel å oppfylle spådommene han kommer med.

- Vi ble faktisk kåret til månedens oppstartsbedrift i juli 2016 av Romerikes Blad. Da lovet vi bort gull og grønne skoger, og at vi skulle bli 15 ansatte innen tre år. Det har vi nå klart og det er vi veldig stolte over. Vi hadde besøk av Finansavisen i august i fjor, da omsatte vi for fire millioner kroner, og hadde blitt rundt 8 personer ved Oslo-kontoret. Da lovet vi bort et Trondheims-kontor, dobling av antall ansatte og minimum 12 millioner i omsetning i 2018 – noe vi nå har klart, sier Olsen.

Nå tar de ytterligere sats, og Olsen forteller at de sikter mot 20 millioner i omsetning i 2019 - og ny avdeling i Bergen. 

- Så har vi lovet noe også denne gang, så tar vi opptelling neste år, avslutter han.