De siste månedene har Gets avdeling for UX og design tredoblet antall ansatte i avdelingen. Digital designer Ole Marius Pettersen og leder Lars Løwenborg har fått selskap av fire nye designere.
Sara Keränen og Ragnhild Lie er ansatt som UX-designere og de kommer fra henholdsvis DNV GL og Alle Gutta. Jens Irvung og Anne Granhaug er hentet inn som digitale designere fra byråer som Schjærven og Creuna.
- Jeg er skikkelig fornøyd med at Lars har fått på plass nye flinke folk i dette designteamet. Vi drives av passion for de gode kundeopplevelsen og da er dette avgjørende kompetanse å få på plass. Vi skal fortsette å utvikle dette miljøet som en viktig kjernekompetanse i selskapet. Vårt mål er å være på topp i å skape gode kundeopplevelser og utvikle de mest relevante produkt og tjenester i vår bransje. Dette jobber vi målbevisst med hver eneste dag, sier den relativt nye markedsdirektøren i Get, Camilla Forberg, til Kampanje.
Trenger fortsatt byråer
Forberg startet opp i Get tidligere i år etter å ha jobbet i flere av landets største selskaper og annonsører som SAS, Tine og DNB.
Til tross for at de nå har en intern avdeling med seks erfarne designere mener hun at Get fortsatt vil ha behov for byråhjelp.
- Det er alltid behov for byråer. I Get har vi 500 000 kunder, det finnes et stort potensiale i å kommunisere mer relevant, drive oppsalg og skape høyere kundetilfredshet i eksisterende kundereiser, enn gjennom en del betalte kanaler. Derfor er det avgjørende at vi har denne kompetansen i selskapet når vi utvikler nye tjenester eller forsterker eksisterende verdikjede, sier Forberg.
- Hvem kommer dere til å fortsette å samarbeide med på tech- og design-utvikling?
- Det er mange flinke folk i byråer, disse trenger vi, de ligger foran oss. Making Waves og DesignIT er spennende byråer å fortsette og snakke med fremover, sier hun.
Les også: Forberg ferdig med DNB (abonnement)
Her er Gets designteam. Fra venstre: Ole Marius Pettersen, Ragnhild Lie, Anne Granhaug, Saara Keränen, Jens Irvung og Lars Løwenborg.
Etterspurte designere
De fire nyansatte sier de satt med gode jobbtilbud fra andre bransjer som bank, forsikring, finans og offentlige virksomheter, men opplevde Gets tjenester og produkter «er en viktig og morsom del av hverdagen til folk».
- Tv er nært kunden og noe de er veldig opptatte av. Vi er tett på kunden og får kjapp feedback i design- og utviklingsprosessene våre. Fordelen med Get er at vi er store, men ikke for store. Det er lite internt byråkrati som betyr at vi kan få raske beslutninger, snu oss kjapt og ha reell påvirkning på tjenestene som treffer markedet. Hos Get kan vi være kreative og virkelig jobbe effektivt med smidig utvikling, sier de.
De skal blant annet jobbe med Gets tv-app. På spørsmål om Forberg lar seg inspirere av nett-tv-designet til Netflix, svarer hun følgende:
- Netflix er flinke, jeg mener selv at tv-appen til Get er veldig god. Den skal vi utvikle fremover sånn at den ikke bare er personlig og relevant, men også smartere. Det kan alle Get-kunder glede seg til, sier hun.
Les også: Beinhard kamp om digitale designere gir lønnspress (abonnement)
- Vi er i starten av en spennende utvikling
For leder Lars Løwenborg er de stadig høyere forventningene til den digitale brukeropplevelsen en betydelig driver for å styrke laget. Kravstore kunder og tøff konkurranse krever skreddersøm.
- Vi må være kreative og raske i vendingen og ser at det lønner seg å designe og utvikle egne produkter og tjenester som web, apper og tv-løsninger. Men for å satse måtte vi gjøre noe med kompetansebasen vår. Vi var to faste ansatte og et kobbel med innleide konsulenter. For å drive langsiktig må vi satse på å bygge intern kompetanse som kjenner virksomheten og markedet vårt, og har eierskap til den gode brukeropplevelsen i et større perspektiv. Vi er i starten av en spennende utvikling, sier han.
Get legger vekt på å se innovasjon og forvaltning i sammenheng, og å jobbe på tvers av de klassiske siloene. Produktene lever, forbedres og utvikles kontinuerlig i dialog med brukerne.
- Derfor jobber vi designere tverrfaglig med store deler av Get, på en helt annen måte enn jeg kjenner fra andre selskaper. Det tror jeg er en fordel både for kundene, for arbeidsmiljøet og for oss som designere. Det blir mer dynamisk og kreativt, med både gode diskusjoner men også frustrasjoner som gir god læring, avslutter han.
Kommentér