Partner og kreativ leder Cecilie Larssen Lønning i det Haugesund-baserte designbyrået Larssen & Amaral, er valgt til jurytjeneste i The One Club for «Creativity's Young Guns 16».

ADC Young Guns Award er en internasjonal konkurranse som premierer verdens beste kreative talenter under 30 år. Konkurransen vurderer talentene basert på kvaliteten på tvers av prosjektene i deres portefølje - i motsetning til andre konkurranser hvor man bidrar med enkeltprosjekter. Larssen Lønning tror det at hennes makker Eric Amaral Rohter vant Young Guns i 2015 har satt byrået på kartet, men at skandiavisk design-suksess de siste årene også har spilt inn.

- Vi landet British Museum som én av våre første kunder og har vunnet flere nasjonale og internasjonale designpriser i våre første to år. Jeg tror det er hardt arbeid og gode resultater som har skapt oppmerksomhet rundt oss, og som er en av grunnene til at jeg ble valgt ut til å være med i årets jury. Norge og skandinavia har også fått mye oppmerksomhet i design-verdenen de siste årene, så det er naturlig å få med et nordisk perspektiv i juryen. .. jeg er også akkurat under 30, sier Cecilie Larssen Lønning til Kampanje.

Juryen består av kreative ledere fra blant annet Google, MTV, It’s Nice That, Refinery 29, The New Yorker, og Sagmeister & Walsh.

- Beviser at vi kan levere høy kvalitet
Cecilie Larssen Lønning startet Larssen & Amaral sammen med Eric Amaral Rohter i 2016, og de har de siste to årene jobbet med kunder som British Museum og Sjøfartsdirektoratet, samt vunnet flere priser både nasjonalt og internasjonalt.

- Hvor stort er dette for deg og byrået?

- Både for meg og for oss tror jeg det beste med å få være med i årets jury, er at det beviser at vi kan levere høy kvalitet, og bli lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt fra en liten by på Vestlandet.  Også er det alltid greit med en god unnskyldning for å ta en tur til New York, sier hun.

For Larssen Lønning starter arbeidet med to runder med digital juryering, før juryen samles i New York i september, for tredje og siste runde.

- Gleder du deg?

- Så absolutt! Det er veldig spennende å bli invitert til å sitte i juryen med så mange talentfulle designere, og se og vurdere spennende arbeider fra unge designere fra hele verden, sier hun.