Anti har gått seirende ut av Posten Norges byråkonkurranse og skal være med på å posisjonere en av landets eldste og mest kjente merkevarer inn i en ny tid.

- Vi skal fortsette å omstille og utvikle konsernets virksomhet i Norden, og tilpasse oss en digital tid. Dette vil også påvirke vår identitets- og merkevarebygging, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge.

Har jobbet med Snøhetta
Fire byråer var invitert inn i konkurransen, inkludert Snøhetta som hadde oppdraget sist.

- Bakgrunnen for den nye avtalen er at avtaleperioden utløp med Snøhetta, sier Gjølme.

Hun understreker at de har vært «veldig godt fornøyd» med Snøhetta som designbyrå.

- Det er alltid et vanskelig valg når man har mange gode kandidater å velge mellom, men denne gangen falt valget på Anti, legger hun til. 

Satser på nye tjenester
Avtalen med Anti har en varighet på to år, med mulighet for ytterligere ett år, og gjelder strategisk merkevare- og designutvikling for Posten i Norge og Bring, som har kunder både i Norge og Norden. 

Det er ti år siden Posten og Bring sist fikk helt ny drak, men det foreligger ingen planer om et lignende stilskifte med det første.

- Vi har ambisjon om å komme med en del nye tjenester, og senest denne uken lanserte vi digitalt frimerke og muligheten til å sende fra egen postkasse. Det er eksempler på tjenester vi kommer til å satse mye på fremover, og som må fanges opp i vårt uttrykk visuelt og merkevaremessig. 

- Hva er verdien på avtalen?

- Det vil variere med behovet, men vi snakker rundt én million kroner i året.

- Stolte og fornøyde
I Anti er de selvfølgelig godt fornøyde med sin nye kunde.

- Posten er en utrolig spennende merkevare som de fleste av oss her til lands har en relasjon til. Derfor er vi selvsagt veldig stolte og fornøyde med at de har valgt nettopp oss til å hjelpe seg fremover. Vi er ydmyke for oppgaven vi står overfor og gleder oss til å samarbeide med teamet i Posten Norge, sier kundeansvarlig rådgiver Tine Moe Løvberg i Anti.

- Anti har vist at de har god forståelse for våre merkevarer og behov. De har spisskompetanse på strategisk merkevareutvikling og design i internasjonal klasse og har overbevist med flere gode eksempler fra andre store og ledende merkevarer, sier designsjef Cato Geertsen i Posten Norge.