Denne uken ble Bo Bedre Designpriser delt ut. Der ble Hallgeir Homstvedt kåret til Årets designer. Til sammen ble det delt ut priser i ti kategorier.

Homstvedt står bak modulsofaen Niu som er designet for den norske produsenten Hjelle, samt speilet og hyllen i Doverail-serien.

- Juryen ble veldig imponert over hans evne til å gjenskape enkle objekter fra en annen tid og fra et helt spesielt levesett til å bli vakre og funksjonelle møbler som fungerer i vårt moderne samfunn, sier redaktør Birthe Midtun i Bo Bedre.

I en helt ny kategori som er kalt «Årets relansering», var det en kjenning brukt i tv-serien «Mad Men» som vant frem. Lenestolen er 1001 AF designet av Sven Ivar Dysthe i 1959 - nå relansert av Fjordfiesta.

- Vi er veldig glade for at flere produsenter nå velger å løfte vår glemte, norske designarv frem igjen i lyset. Vårt håp er at dette ikke bare skal skape en større interesse for den norske designhistorien, men også for norsk design generelt. Vi håper at enda flere av landets produsenter vil satse på samtidens norske formgivere, sier Midtun.

Årets nykommer-pris gikk i år til Studio Føy, som består av Guro Sørbø Midtun og Siri Line. De fikk et stipend på 100.000 kroner fra Oslo Design Fair.

Under årets prisutdeling delt Ikea ut en egen pris og 100.000 kroner til «Årets Talent». Vinnerne av denne prisen var studentene Ingvild Hansson Kalsnes og Mari Bonden ved produktdesignlinjen på Høyskolen i Oslo og Akershus.

- I Ikea slutter vi aldri å fascineres av unge talenter med forfriskende ideer som utfordrer den etablerte bransjen. De vil spille en avgjørende rolle i utviklingen fremover, sier seniorrådgiver Siv Egger Westin i Ikea. Møbelgiganten var hovedsponsor under årets designpriser. 

Prisvinnende design:

Hallgeir Homstvedt ble denne uken kåret til Årets Designer. Blant annet på grunn av speilet og hyllen han har designet (til v), men også modulsofaen Niu (til h).

Kjent fra tv:

Under årets designpriser i regi av interiørmagasinet Bo Bedre vant denne stolen kjent fra tv-serien «Mad Men» prisen for «Årets relansering». Lenestolen er 1001 AF designet av Sven Ivar Dysthe i 1959.