Graphiq fra Oslo er vinner av Creative Business Cup Norge, som kårer Norges beste bedrift innen kreativ næring. Selskapet, som har utviklet et webbasert kollektiv med frilans-designere som lager nettsider, presentasjoner, logo, illustrasjoner og animasjoner, går videre til den internasjonale finalen i København.

- Seieren er en flott anerkjennelse og gir oss en mulighet til å nå nye høyder internasjonalt, sa Jakob Palmers i Graphiq, som vant Creative Business Cup Norge. 

Den norske finalen ble arrangert under Startup Extreme i Bergen der fem semifinalister kjempet om å gå videre til den internasjonale finalen i København i november. Der konkurrerer den norske vinneren med 60 andre nasjoner.

-Jeg er svært imponert over vinneren Graphiq og de andre finalistene i årets konkurranse. Mye har skjedd innen kreativ næring i Norge de siste årene, og det reflekteres i høy kreativ standard, gode forretningsideer og spennende ny teknologi. Vi har tro på at Graphiq vil nå langt i den internasjonale konkurransen, sier Margit Klingen Daams, jurymedlem og ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Creative Business Cup Norway 2017 gjennomføres som et samarbeid mellom 657 i Oslo, Innovation Dock i Stavanger, Inkubator Salten i Bodø og Work-Work i Trondheim.   Formålet er å styrke kreative gründere i startfasen. Vinneren viser høy grad av kreativitet og presenterer et forretningskonsept med stort markedspotensial. Konkurransen ble første gang arrangert i Norge i 2015. I fjor vant Pinhole fra Tromsø for sin hjertemonitor for barn og nyfødte.

Creative Business Cup ble etablert som en nasjonal konkurranse av Center for Kultur og Opplevelse (CKO) i København i 2010, og som internasjonal konkurranse i 2012. Premien er både økonomisk og forretningsmessig støtte.

- Vinneren er rigget for fremtiden, og har bevist sitt konsept på en veldig overbevisende måte. Graphiq er en sterk bedrift som kombinerer både høy kvalitetskontroll og digital automasjon, og forsterker friheten som ligger i delingsøkonomien ved å koble kreative talenter med bedrifter, skrev juryen i sin begrunnelse.

Finalistene i år har vært Graphiq, et webbasert kollektiv med frilans-designere som lager nettsider, presentasjoner, logo, illustrasjoner og animasjoner, Qnippsit , utvikler en app som gir deg mulighet til å tjene penger på din Instagram-profil, Ope, et modulært møbelsystem som kan bygges om, Ctrl Events , en app som gir deg oversikt og kjøpsmuligheter til arrangementer, klubber og konserter på ditt hjemsted og PineLeaf Studio, utvikler strategi-spillet Dwarfheim der fire spillere konkurrerer i nåtid.  

I juryen har foruten Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge, også Anniken Fjelberg, medgründer og eier av Superblais og 657 Oslo og medgründer av UT: Studentbyrå, Joachim Levin, medgründer, partner og forretningsutvikler av UT:Studentbyrå og kreativ direktør i Superblaise og Espen Gabrielsen, partner og konsulent i Nordcap.