Torsdag kveld ble bysykkel-logoen hedret med to priser da Visueltkonkurransen gikk av stabelen på Christiania Teater i Oslo.

Designbyrået bak bysykkel-logoen, Heydays, fikk gull i kategorien identitetsdesign. I tillegg mottok de prisen «Best of Show», som hedrer det beste designet blant alle gullvinnerne under Visueltkonkurransen.

- Det er så sinnsykt moro! Både for gjengen hos oss og for teamet som har bygget dette sammen. Vi føler dette er et prosjekt som definerer måten vi i Heydays liker å jobbe på, og hva teamet vårt kan levere, sier byråleder Mathias Haddal Hovet til Kampanje.

- Vi har sammen bygget en identitet og en tjeneste som har et liv på tvers av digitale flater og i byen generelt, og som har blitt en integrert del av dagliglivet til folk, som må sies å være det absolutt morsomste med dette.

Saken fortsetter etter bildet.

Tok sjanser: - Vi følte flere ganger at vi tok noen sjanser i dette prosjektet, men som vi er veldig glade vi turte å gjennomføre, sier byråleder Mathias Haddal Hovet

- Irriterende enkel
Heydays er et designbyrå fra Oslo med åtte ansatte. I 2016 hadde de en omsetning på litt over ni millioner kroner og endte på et resultat på litt over to millioner kroner. De jobber blant annet med Thames & Hudson, Fimbulvetr, Spiff, Hjemmelegene, BDO, Scandinavian Business Seating, Prisguiden, Huddly, og Kolonial.

Juryen mente bysykkel-logoen gav merkevaren en uimotståelig personlighet og en tidløs identitet. De skriver blant annet:

«En imponerende, og irriterende enkel, identitet som beveger og engasjerer juryen. Dette er et grunnleggende folkelig prosjekt, som vil bevege mange i årevis!»

Mathias Haddal Hovet forteller at både prosjektet og prisen gir Heydays en skikkelig «boost».

- Vi følte flere ganger at vi tok noen sjanser i dette prosjektet, men som vi er veldig glade vi turte å gjennomføre. Det er gøy med bekreftelse fra juryen og bransjen på at man har tatt gode valg som blir lagt merke til.

Kåringen er en del av Visueltfestivalen som arrangeres av Grafill, interesseorganisasjonen for design, illustrasjon og visuell kommunikasjon.

Her finner du alle vinnere og jurykommentarer

 Etterlyser mer samarbeid
- Vi kommer gjerne med en oppfordring til de store oppdragsgiverne der ute om å tørre å satse på mindre design- og teknologimiljøer generelt, gjerne flere i samarbeid. Det fungerer, sier Hovet.

Designet til bysykkelen ble lagd i samarbeid med Tight, Zeros & Ones og Animasjonsdepartementet, som Hovet trekker frem når han snakker om gårsdagens prisinnsanking.

 - Jeg må også nevne oppdragsgiver Urban Infrastructure Partner (UIP), som har gitt oss mye ansvar og riktig motstand.  Ellers vil vi takke for alle gratulasjonene vi har fått og for alle som heier på oss, avslutter byrålederen.

Vant også Gulltagg
Tidligere i år vant UIP gull for bysykkelens tjenester på mobil. Den sømløse integrasjonen mellom den fysiske og den digitale opplevelsen var noe av det som ble trukket frem av juryen.  

UIP har siden 2016 driftet Oslo Bysykkel på oppdrag fra Clear Channel. Da ble hele sykkelparken, som hadde vært i drift siden 2002, byttet ut til fordel for nye sykler.