På en av verdens største sjømatmesser i Boston i USA lanserer lakseoppdrettkonsernet Cermaq en splitter ny merkevareplattform.

Nå skal de rundt 4000 ansatte samles rundt en ny visuell profil og identitet.

- Det er få forunt å få lov til å være med å etablere en global merkevare, spesielt hvis man bor i Norge.  Med The Oslo Company som hovedbyrå og Neue Design, har vi sammen hatt gleden av å skape en helt ny og spennende merkevareplattform og identitet for Cermaq, forteller Group Marketing Director Anders T. Wilhelmsen i Cermaq Group.

Hos The Oslo Company forteller Christian Steen at den største utfordringen har vært det strategiske arbeidet.

- Vi har lett etter fellesnevnerne i Cermaq sin globale virksomhet, og forsøkt å etablere en plattform som er sann, relevant og interessant for hele selskapet. Derfor har vi reist til anleggene i Patagonia i Chile, Tofino i Canada og Nord-Norge, snakket med de ansatte og dokumentert deres virkelighet, sier Steen.

Cermaq var den første kunden Christian Steen og Trond Kvernstrøm dro inn i sitt nye byrå.

Les mer: Fiskelykke for Steen og Kvernstrøm

Designbyrå har vært Neue Design, som for to år siden vant Neue Design Grand Prix i Gullblyanten for det nye pass-designet. De forteller at de i arbeidet grep tak i Q-en i konsernnavnet.

- Identiteten skal representere Cermaq sin målsetting om å være en god samarbeidspartner og å skape et bærekraftig produkt bygd på omtanke for laksen og omgivelsene. Med utgangspunkt i Q-en har vi designet et kvalitetsmerke som løfter frem Cermaq som en internasjonal oppdretter av førsteklasses laks til et globalt marked, sier Creative Director Lars Håvard Dahlstrøm i Neue Design.

Splitter ny logo:

Cermaq har fått utviklet en ny logo (ny logo til høyre).

Oppfordrer til merkevarebevissthet
Christian Steen mener oppdrettsnæringen må starte å ta merkevarebygging og kommunikasjon på alvor.

- For å definere laks på en generisk måte medfører ikke lenger riktighet, da det er stor forskjell på aktørene og kvaliteten på produktene som leveres. Bransjen er overmoden for å ta merkevarebygging og kommunikasjon på alvor. I en verden med økt behov for sunnere og bærekraftig mat er det viktig at budskapene når frem til de rette mottagere, sier Steen.

Cermaq forteller at den nye merkevareplattformen markerer et skifte i måten de kommuniserer på.

- Vi har lenge jobbet som tradisjonell B2B-merkevare, men denne uken marker starten på en ny måte å kommunisere på. Målet er å ta en tydelig posisjon i det globale markedet, i forhold til våre konkurrenter og våre kunder, sier Anders T. Wilhelmsen. 

Her kan du se ny profilfilm for Cermaq: 

Foto og film: Aksel Jermstad