Rådgiver og tekstforfatter - og Kampanje-kommentator - Geir Skomsøy skal representere Norge i juryen for The European Design Award. Prisutdelingen finner sted i den portugisiske byen Porto i høst.

- Dette er noe jeg gleder meg til, sier Geir Skomsøy begeistret til Kampanje.

Skomsøy er én av fem jurymedlemmer - hvor alle har bakgrunn fra journalistikk og kommentatorvirksomhet.

- Jeg tror det vil være en viss utfordring i å forstå hvilken kontekst de ulike løsninger blir til. Og om vi holder oss til design som språk, hvilke aksenter definerer bidragsyterne og finnes det noe som heter pan-europeiske løsninger, undrer han.

Og han gleder seg til å snu blikket fra Norge til Europa.

- Selv om det sikkert er nok designkonkurranser å bruke tid på, tror jeg at det alltid vil være gjevt å bli vurdert på enn bredere internasjonal scene enn den nasjonale. Særlig om du vinner priser. I så måte har norske byråer bidratt og vunnet i stort monn. Norske kreatører har ingen ting å skamme seg over i så måte, vi bokser i alle høyeste grad over vår vektklasse, mener Skomsøy.

Les også: - Designere, snakk om markedseffekt!

- Fornøyd med å få norsk design på verdenskartet
Bransjeorganisasjonen Grafill er norsk mediepartner til European Design Awards, og sender hvert år én representant til jurytjeneste. Tidligere har Norge vær representert med Halvor Bodin, Stig Bratvold, Mike Veronika Solheim og Kristina Ketola Bore, forteller prosjektansvarlig Marianne Lind i Grafill til Kampanje.

- Vi er veldig fornøyde med å få norsk design på det internasjonale kartet, og det å få jurymedlemmer i de internasjonale konkurransene er et viktig grep for å oppnå dette. Med dette blir norske designere og illustratører både synlige som kompetanse i den internasjonale sfæren samt at vi få en stemme i debatten om hva god design og illustrasjon er i dag, sier hun.

- Hvor interesserte er norske designbyråer til å sende inn til konkurranser som dette?

- Norge er en stor aktør i denne konkurransen og mange norske byråer og utøvere har mottatt priser. Tidligere har flere norske byråer stukket av med priser, blant annet både Bleed, Haydays, Anti, Racecar, Neue, Strømme Throndsen, Fasett, Creuna, Ghost, Haltenbanken, med flere, sier Lind.

Oslo i 2018
I 2018 kommer konferansen og prisutdelingen til Oslo. Dette ble kjent i november i fjor.

I Grafill gleder de seg til å være vertskap for designere samlet i Oslo neste år.

- Vi har startet arbeidet og har hatt Demetrios Fakinos, direktøren for Euopean Design Festivals, til Oslo for et aldri så lite kickoff-møte. Vi ønsker å lage en festival som alle som er opptatt av design og illustrasjon vil føle seg hjemme i og ønsker å delta på, og for å få til dette må vi være åpne for innspill og ønsker. Også må vi knytte til oss de beste folkene og samarbeidspartnerne, understreker hun.

Les også: Europeisk designpris kommer til Oslo

Les også: Oslo kjemper om design-festival