Samtidig som Norge går inn i fryseboksen, forbereder Hennig-Olsen seg på varmere tider med en heloppussing av merkevaren sin. Arbeidet startet med en pitch i mai 2016, og det var design- og reklamebyrået Anti som gikk seirende ut med oppdraget.

- Når Norges eldste iskremfabrikk skal videreutvikle identiteten med tilhørende redesign av hele produktporteføljen - da har du en drømmejobb, sier kreativ leder design Gaute T. Aase i Anti.

Logoen har vært i konstant utvikling siden 1924, men ble sist justert i 2011. Det nye designet utgjør imidlertid en langt større endring. De ulike fargene på iskremen i logoen er strippet bort. Det er også flere av detaljene. Anti mener iskremskålen nå kan ligne et smil.

- Hennig-Olsen er en merkevare vi nordmenn har vokst opp med, så den klassiske iskremskålen er en logo de fleste av oss kjenner. Med redesignet vi har gitt den nå, har vi ivaretatt de gode kvalitetene i logoen, men gitt den et mer moderne og tydelig uttrykk som gjør den lettere å bruke i dagens marked. Når man tar seg en iskrem, får man en umiddelbar tilfredstillelse og lykkefølelse. I den nye identiteten skal denne følelsen, de gode smakene, og den morsomme, uhøytidelige tonen man får med familiebedriften Hennig-Olsen, kommuniseres på alle flater. Selv i logoen, hvor iskremskålen nå er erstattet av et smil. Det er en følelse vi fremdeles føler på etter et år med samarbeid, og mange, mange is. Nå ser vi frem til å lansere flere deler av prosjektet utover 2017, sier Aase i Anti.

Saken fortsetter etter bildet.

Ny og gammel logo:

Til venstre ser du Hennig-Olsen-logoen slik den skal se ut i dag. Til høyre er logoen slik nordmenn har blitt vant til å se den.

Byrået har valgt å beholde rødt som en signaturfarge for Hennig-Olsen.

- Den reduserte fargepaletten er en del av opprydningsarbeidet med profilen. Hennig-Olsen Is ønsker å være tydeligere og mer moderne. Deres gamle fargepalett spriker i alle retninger, og fungerer derfor dårlig som en tydelig avsender. Forbrukertester viste at folk hovedsakelig forbinder Hennig-Olsen Is med en rødfarge, så derfor valgte vi å fokusere på en frisk og moderne rød, sier administrerende direktør Kenneth Pedersen i Anti.

Se lanseringsfilmen her (saken fortsetter):


Selv om man kan kjenne igjen mange av de gamle elementene, var det viktig for Hennig-Olsen å se fremover, forteller marketingsjef Merete Willumsen Haugå i Hennig-Olsen Is.

- Da vi bestemte oss for å se på en videreutvikling av dagens identitet gikk vi inn i prosjektet med stor entusiasme og en liten dose frykt. Hennig-Olsen Is har røtter tilbake til 1924, og det var viktig for oss å utvikle merkevaren med respekt for historien - men samtidig å utvikle merkevaren for å tåle utviklingen som kommer. Hos Anti har vi møtt et dedikert tverrfaglig team som har lyttet, hørt og samarbeidet tett med oss for å finne balansen mellom fortid og fremtid. Det er spennende å jobbe med et byrå som kan levere hele prosessen, fra strategisk design rundt merkevaren vår helt ut til kommunikasjon, sier Willumsen Haugå.

- Det er få bedrifter igjen av Hennig-Olsen sin karakter. Det er derfor med stor respekt vi har tatt tak i utviklingen av identiteten og kommunikasjonen rundt både merkevaren og deres enkelte produktserier. Vi er svært godt fornøyd med samarbeidet og ikke minst resultatet av prosessen, legger Anti-sjef Kenneth Pedersen til.