I fjor kunne Kampanje fortelle om etableringen av Aller Medias nye nordiske byrånettverk Ahead Group, med en omsetning på rundt 900 millioner kroner og 500 ansatte. Nå gjør nettverket nok et oppkjøp og går inn på eiersiden i designbyrået Uniform. Aller Media kjøper over to tredeler av selskapets aksjer for en hemmelig sum.

Dermed fortsetter det danske, familieeide mediekonsernet å bruke av sin egenkapital på flere milliarder på investeringer i nye forretningsområder.

Uniform ble etablert for 20 år siden og har de siste årene vokst til nærmere 20 ansatte med en årsomsetning på i overkant av 20 millioner kroner. I 2016 vil omsetningen ende på nærmere 26 millioner kroner.

- Ser frem til å bli en del av et større nettverk
- Vi er stolte over hvor vi har kommet med en tydelig strategi og retning for byrået, høy kvalitet på alle leveranser, bevisst tenkning rundt forretningskritisk kompetanse kombinert med kontinuerlig fokus på å skape løsninger som begeistrer brukerne. Nå ser vi frem til å bli en del av et større nettverk med supplerende kompetanse, gleder oss til å starte samarbeidet og legge enda mer ambisiøse planer for fremtiden, sier daglig leder Helle Thorkildsen i en pressemelding.

Les også: Nytt content-oppkjøp fra Aller - nærmer seg 900 millioner i omsetning

Les også: Klemetsdal skal fronte Aller Medias nye nordiske byrånettverk

Aller Media har en åpenbar strategisk tanke bak investeringen i Uniform,

- Tjenestedesign er et fremtidig vekstområde som vil styrke de strategiske tjenestetilbudet fra Ahead Group, og ikke minst nyttiggjøre seg ressurser fra de eksisterende byråene i nettverket. Uniform er et spennende byrå med riktig kompetanse og attraktive kunder, som vil stå i sentrum for denne satsingen, sier Rolf Hanche-Olsen, konserndirektør for strategi og nye forretningsområder i Aller Media.

Først ute med byrånettverk
Danskeide Aller Media ble det første mediekonsernet som opprettet et nordisk nettverk av byråer. Byråene i Ahead satser på content marketing, reklame, såkalt performance marketing, CRM, sosiale medier, utvikling av digitale tjenester, retail- og event marketing. I nettverket inngår Redink, Hyper, OMG og NVFT (tidligere NovaVista/Fresh Thinking) i Norge, Datagraf Communications og Aller Client Publishing i Danmark, Dingle og Aller Ideas i Finland, og Make Your Mark og ikke minst OTW i Sverige, et kjent content marketing-byrå som det svenske, kriserammede mediekonsernet Stampen solgte til Aller Media.

Les også:  Egmont nekter å la seg skremme av Allers nordiske content-satsing

Ideen om å opprette et nordisk nettverk står Erik Aller i Aller-familien bak. Erik Aller er styreleder i Aller Media i Norge og en av de mest markante i den danske mediefamilien. Aller Medias framstøt i det norske byråmarkedet skal ha inspirert Erik Aller da han foreslo en satsing på et nordisk nettverk. Den norske ledelsen har spilt en helt sentral rolle i denne satsingen.

Les også: Aller Media på vei mot to milliarder

Les også: Kjøper ut Aller-investor for to milliarder