Design- og kommunikasjonsbyrået Face2face har den siste tiden rustet opp utenlands. Den nye forretningsutvikleren i selskapet, David Marinius Karlsen, fikk i oppdrag styrke byråets satsing utenfor Norge. 

Det skal ha gitt resultater. Face2face har allerede passert 30 millioner i omsetning i Sveits og Beliga i år med kampanjer for internasjonale merkevarer som Miles & More og Credit Suisse.

- Vi har passert 35 millioner i omsetning hittil i år utenfor Norden, sier forretningsutvikler David Marinius Karlsen i Face2face.

- Stor overraskelse
Selskapet har nå etablert seg med kontorer i både Sveits og Belgia med drøye 30 ansatte.

- Face2face øker omsetningen i både Norge og Sverige, men den store overraskelsen er den gode mottakelsen kundene har gitt oss i Europa. Testprosjektet var WoW!-kampanjen for Credit Suisse og American Express hvor vi jobbet med et co-brandingkonsept mellom SwissAir, American Express og Miles&More. Vi utviklet digitale verktøy og designet 3D-installasjoner og live-konsepter for display i Zürich og Brüssel, sier styreleder Per Meland i design og kommunikasjonsselskapet Face2face.

- Kontinuerlig vekst de siste årene
I år har Face2faces ansatte skiftet arbeidsspråk til engelsk, et resultat av at selskapet opererer som et europeisk selskap med kontorer i fem land. 

- Jeg er mektig imponert over hvordan de ansatte har taklet omstillingen til å bli et internasjonalt byrå. Vi har vært i kontinuerlig vekst de siste årene, og merker spesielt økt etterspørsel etter design-, konsept- og kampanjeutvikling. Samtidig ønsker kundene å involvere oss stadig tidligere i prosessene, gjerne på tjeneste- og produktutviklingsstadiet, noe som gjør at vi får brukt vår erfaring til å optimalisere hele veien fra idé til produkt og sluttbruker, forteller Meland.

Face2Face har kontorer i Oslo, Stockholm, Helsinki, Brussel og Zurich, og hadde en samlet europeisk omsetning på over 200 millioner kroner i 2015. Byrået ble startet av investor Per Meland i 1999.