Det er International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) som nominerer til «The Lovie Awards», som deles ut årlig. IADAS står også bak The Webby Awards.

Ifølge IADAS søker The Lovie Awards å anerkjenne det europeiske internettsamfunnet. I år er det sjette året som prisene deles ut.

SMFB har hele to vinnersjanser i The Lovie Awards - begge for kunden Diadora, et italiensk skomerke. Det er i kategoriene for «Social Excellence»/promotions and contests samt «Online advertising»/Rich media, at Diadora og SMFB er nominert.

- En vesentlig oppgave for Diadora har vært å fornye merkevaren gjennom digitale kanaler. Når vi da blir nominert to ganger i den viktigste digitale konkurransen i Europa er det stor stas, og pekepinn på at vi har kommet godt i gang, sier byråleder Kristian Kristiansen i SMFB til Kampanje.

Denne jobben ble også shortlistet (anerkjennelse uten mulighet til å vinne priser) i kategorien «Online Advertising Campaign»/Integrated Campaigns

Andre norske bidrag med vinnersjanser er å finne i kategoriene «Online Video», «Mobile & Apps – Games», «Website Craft», «Online Advertising – Brand Microsite» og «Website – Schools & Education» med byråer og medier som Made in Mosjoen, North Alliance og Making Waves, Dagbladet og Good Morning hvorav sistnevnte kan skilte med flere vinnersjanser for blant annet jobben «Learning Kids the value of Money». 

KK.no kom på shortlist i kategorien «Online Advertising: Mobile Advertising» for sitt fullformat-annonseprodukt for mobil. Dette ble utviklet i prosjektfasen av Aller Media sin kvinnesatsing, nå KK.no, i samarbeid med Hyper. Shortlist i denne sammenhengen betyr «diplom» og de som er på shortlist kan ikke vinne priser.

 - Det er ekstra moro at vi er shortlisted i denne kategorien, da vi helt fra starten i prosjektet ønsket å optimalisere nettsiden for mobil, og hvor min visjon var å gjenskape den storslåtte magasinfølelsen digitalt. Det nye full screen-formatet var en stor del av svaret på dette. Noen tekniske startproblemer hadde vi, men nå funger alt perfekt, og vi ser at store deler av den digitale mediebransjen følger etter med dette annonseformatet, sier Gjyri Helén Werp, ansvarlig redaktør for KK.no til Kampanje.

Tidligere vinnere av The Lovie Award er blant annet The Huffington Post, The Guardian, Wired, Wallpaper, Jamie Oliver og The Independent.

Prisene deles ut i slutten av oktober i år i London.

Kom på shortlist:

KK.no-gjengen er fornøyd selv om det bare ble en plassering på shortlist denne gangen.