- Vi starter høstsemesteret med å fylle opp med fire multidisiplinære designere og en prosessleder for å dekke opp for en stadig økende oppdragsmengde, sier administrerende direktør i SDG, Jannicke Øiaas.

SDG er et av de største byråene innen design- og tjenesteutvikling og er en del av McCann Worldgroup i Norge og nå henter selskapet inn en tidligere klesdesigner, en tidligere glasskunstner, en serieentreprenør og en prosjektleder fra ett av Posten/Brings største digitale transformasjonsprosjekter for å bli enda bedre rustet på nettopp området tjenesteinnovasjon.

De nye ansatte er designerne Castilñano Simoons, Oda Midtlyng Klempe, Ann Viola Ulvin, Andreas Sogn Bjørkeng og planner og prosjektleder Therese Jacobsen. Ansettelsene kommer til tross for at omsetningen til SDG falt i 2015 med drøye seks millioner kroner til 42,7 millioner kroner. Byråinntekten endte dermed på rundt 30 millioner kroner.

Resultatmessig ble det imidlertid en bedring for SDG som i 2014 tapte over seks millioner kroner.

- 2014 endte dessverre med et relativt saftig minus-resultat, mens vi i 2015 snudde skuta og endte i et lite pluss. Det har vi absolutt ambisjoner om å slå i år.  Vi legger opp til å vokse langs flere akser, både i antall hoder og antall kroner, sier Øiaas.

SDG-sjefen sier byrået som jobber med kunder som Norges Fotballforbund, Rema 1000, Kraft, Tine, KLP og Swedish Match er «opptatt av å bygge et lag av forskjellighet»

- Det gjør vi fordi vi vet hvor viktig det er å kombinere ulike fagkompetanser og designdisipliner for å hjelpe kundene våre å skape helhetlige merkevareopplevelser på tvers av alle plattformer. Da hjelper det godt at folk har et sterkt utviklet endringsgen, har erfaring fra egen virksomhet og vet hva som skal til for å lykkes med å utvikle nye forretningsmodeller. Vi ser et stadig økende behov for kompetanse knyttet til UX og tjenesteinnovasjon og er derfor veldig glade for å få denne gjengen til Scandinavian Design Group, sier Jannicke Øiaas. 

Totalt teller nå SDG i underkant av 30 personer. 

Her ser du tallene til SDG for 2015. Alle tall i MNOK. 

SDG 2015 2014 Endring i prosent
Omsetning 42,7 49,0 - 12,8
Driftsresultat 0,0 - 6,2
Res. før skatt 0,2 - 6,2