Kristina Fagerli Nyjordet, designer i Creuna, og Sofie Apelseth Platou, designer i Snøhetta, har vunnet sølv i Young Lions i Cannes. I denne delen av Cannes Lions konkurrerer unge team fra hele verden om å løse et case på best mulig måte – i løpet av 24 timer.

Designteamet gjentar dermed bragden til PR-teamet Henriette Frølich Holte og Scott Olav Allan fra Gambit H+K som fikk sølv i sin klasse på mandag.

Les mer: Jubelbrøl for norske PR-talenter i Cannes

Det sammensatte teamet fra Creuna og Snøhetta jubler etter å ha fått utdelt diplom.

- Det har vært intenst og en vanskelig brief. Den har vært veldig åpen og betydningsfull, sier Kristina Fagerli Nyjordet.

I likhet med alle de andre konkurransene i Young Lions i år, kom også PR-briefen fra FN og var knyttet til deres bærekraftsmål.

- Vi skulle jobbe med barns forhold til mat, for et av delmålene er problemene med fedme og sykdommene som kommer med det, så vi skulle kommunisere til barn under 15 år, sier Platou.

- Og da tenkte vi at det kanskje ikke er så lett å lage noe sexy. Derfor jobbet vi med å finne et konsept som alle barn i hele verden kunne relatere seg til.

Løsningen ble å snu problemstillingen på hodet og gi barna redskaper til å lære opp foreldrene sine til gode matvaner.

- Det er jo egentlig ikke barna det er noe feil med, det er foreldrene som lærer barna hva de skal spise, sier Platou.

De tror de sikret seg en plassering i toppsjiktet ved å bruke god tid på å tenke ut et konsept.

- Vi hadde mer kampanjetankegang enn design, men det henger jo sammen. Vi har brukt mye tid på å tenke på konsept og det lønte seg, sier Nyjordet.

Les også: - Har aldri hatt en bedre start i Cannes