Storbanken Nordea har gitt merkevaren sin et realt ansiktsløft med ny skrifttype og nytt logosymbol. Seilet som har preget Nordea-logoen forsvinner, og inn kommer et pulslignende symbol som skal være mer i tråd med bankens visjoner for fremtiden.

Det er det svenske designbyrået Bold som står bak den nye logoen. Bold er del av The North Alliance (NOA). Arbeidet skal ha pågått i halvannet år.

- Vår nye visuelle identitet gjenspeiler hvordan vi ønsker at Nordea skal bli oppfattet i fremtiden - som en bank med en menneskelig og finansiell puls. Den nye logoen, symbolbruken, fargepaletten og skrifttypen skal visualisere dette, sier Helena Andreas, leder av Group Marketing and Communications i Nordea.

Se den nye logoen her:

Årsaken til at seilet ikke kunne bli med videre er fordi det ikke lenger representerer banken på en like god måte, sier Andreas til Kampanje.

- Seilet ble skapt da det var viktig å bygge en enhetlig identitet for alle nordiske land og har fungert veldig bra for oss, men verden forandres, vi har blitt digitaliserte og kundenes behov forandres. Vi har en mye tettere dialog med kundene våre og det er mer relevant å ta en identitet som adresserer pulsen, eller møtet vi har mellom kundene, og som seilet ikke var tenkt for.

I første omgang vil den nye visuelle identiteten bli tatt i bruk i Nordeas eksterne markedsføring og i digitale kanaler. Den gamle logoen vil gradvis rulles ut på eksisterende flater,

- Hvor kostnadskrevende er denne omprofileringen?

- Vi gjør dette på en veldig kostnadseffektiv måte, og bruker identiteten på alt material som skapes fra og med nå. Vi følger en naturlig utskiftningsprosess, sier Andreas.

Det vil ifølge Andreas ta flere år før hele prosessen er gjennomført.