I kveld ble det gjort ære på årets mottakere av «Merket for god design». Og blant de totalt 150 søkerne var det 34 som fikk utmerkelsen.

På listen over årets mottakere, står også i år NRK. I fjor vant NRK for sin nyskapende tv-app utviklet av Bleed.

Les også: NRK fikk designpris for tv-app

I år kan NRK notere seg hele to utmerkelser, den første for NRK Super-appen som fikk utmerkelse samme med Oslobys restaurantguide som er en del av Aftenposten.

Les også: NRKs nye Super-app kan vinne designpris

- Disse prosjektene viser at design kan spille en nøkkelrolle i et stadig tøffere medie- og reklamemarked - det kan brukes for å skape produkter og tjenester som skiller seg ut i et konkurransepreget marked. NRK har nådd ut til lang flere enn tidligere og har styrket sin seriøse og pålitelige profil samtidig som kanalen har modernisert sitt visuelle uttrykk. Aftenposten har på en vellykket måte gitt merverdi til eksisterende innhold, og viser at innhold kan presenteres bedre digitalt enn på papir, sier Thea Mehl, prosjektleder for designutmerkelser i Norsk design- og arkitektursenter.

NRK Super-appen har blitt lastet ned 800.000 ganger, og er utviklet av NRKs eget designteam.

NRK mottok også utmerkelse for den visuelle profilen til NRK Nyheter. Denne er utviklet av NRK i samarbeid med Kemistry.

- Endringen i folks medievaner krever at NRK Nyheter fremstår som en tydelig og gjenkjennelig merkevare på tvers av alle plattformer. Prosjektet startet derfor med designtenkning for nett og mobil aller først, sier Cecilie Lyng, profilsjef i NRK.

Etter omleggingen har bruken av NRKs nyhetstjenester økt med 13 prosent på nett og mobil samlet sett.

Her kan du se alle kveldens vinnere.