I januar rullet Coca-Cola Company sin nye «One Brand»-strategi i hele verden, som innebærer at alle Cola-Colas merkevarer skal ha samme gjenkjennbare identitet og samme merkevareverdier. Samtidig kastet brusgiganten vrak på det syv år gamle slagordet «Open Happiness» til fordel for det nye slagordet «Taste the Feeling». Igjen er det smaken som skal være i sentrum for kommunikasjonen.

Les mer: Coca-Cola vraker gammelt slagord

Nå er det designet på brusflaskene og -boksene som står for tur. Coca-Colas ulike merkevarer har tidligere vært representert av ulike farger, og selv om disse fargene nå består, skal den klassiske rødfargen ta enda større plass i form av en rød sirkel på alle produktene.

- Innpakningen er vårt mest synslige og verdifulle verktøy. Ved å legge  Coca-Colas røde sirkel på innpakningen på en så tydelig måte, tar vi nå det neste steget i retning av en komplett inføring av vår «One Brand»-strategi, ved å samle helle Coca-Cola-familien under én visuell identitet og gjøre det enda enklere for forbrukere å velge Coca-Cola mer eller uten kalorier, med eller uten koffein, sier Coca-Colas markedsføringssjef Marcos de Quinto i en melding på Coca-Colas offisielle sider.

De nye flaskene vil først komme i salg i Mexico i begynnelsen av mai. Deretter står nye land for tur i løpet av 2016 og 2017. Når flaskene eventuelt vil finne veien til norske butikkhyller vites ikke.

- Mexico er det første markedet som lanserer den nye pakningsdesignen. Og på samme måte som med vår nye globale kampanje, «Taste the Feeling», vil ulike versjoner av denne grafikken bli lansert i andre markeder i løpet av 2016 og 2017. Vi kommer tilbake med mere informasjon om dette når det blir aktuelt, sier kommunikasjonssjef Mette Vinther Talberg i Coca-Cola Norge til Kampanje.