Som leder av designbyrået Uniform kan tidligere viseadministrerende direktør Helle Thorkildsen i Aegis Media Norge se tilbake på et travelt 2015 der både omsetning og antall ansatte vokser.

- 2015 har vært det vi kan beskrive som et travelt år. Vi har befestet vår posisjon som et ambisiøst kompetansemiljø som bruker design som verktøy i endringsprosesser. Dette har gitt gode resultater. Topplinjen for året ser ut til å ende høyere enn hva som har vært tilfelle de siste syv-åtte årene, sier Thorkildsen til Kampanje.

I 2014 endte omsetningen i byrået på  drøye 16 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på minust 1,7 millioner kroner. For 2015 ender driftsresultatet i pluss, kan Thorkildsen avsløre.

Omsetningen regner hun med vil runde 20 millioner kroner.

- 2015 ble et godt år og det kjennes bra etter omstilingsåret 2014, sier hun.

Som en følge av veksten henter Helle Thorkildsen inn de to prosjektlederne Merethe Brunsell og Benedikte Kluge til kontoret på Skøyen i Oslo. Brunsell har jobbet med prosjektledelse i kommunikasjonsbransjen. Kluge har en tekstforfatterutdannelse fra Westerdals, og også bakgrunn fra både produksjonsmiljø og digitalbransjen. I sin jobb vil hun i tillegg til prosjektlederoppgaver også ha ansvar for produksjon av innhold til egne medier i Uniform.

Strategisk designer Karen Fonk er også nyansatt, hun har bakgrunn og erfaring fra presse, offentlig sektor og kultur. Med fokus på digital design er designer Stig Bratvold ansatt.

 

Designer Stig Bratvold, prosjektleder Merethe Brunsell, designer Karen Fonk og prosjektleder Benedikte Kluge er klare for å starte opp i Uniform Design.

På oppdragssiden fremover nevner Thorkildsen prosessen med å utvikle ny identitet for Stortinget og Kunst- og designhøgskolen i Bergen, samt ny visuell identitet for Gaustablikk.

- 2016 blir et utviklingsår hvor vi fortsetter å bygge organisasjonen for det vi tror på; løsninger hvor designtenkning og brukeropplevelser er i sentrum og ofte med utstrakt bruk av teknologi, sier Thorkildsen.

Uniform ble etablert i 1997, og har i dag rundt 20 ansatte. Byrået eies av Jon Frede Engdal og Jan-Otto Jacobsen med 44,89 prosent hver. De resterende aksjene eies av byrået selv.