Samme år som Aller Media-eide KK feirer ti år på nett, relanserer de hele nettsiden med ny design og ny filosofi.

- Med utgangspunkt i historikken til merkevaren KK, har KK.no en moderne og oppdatert ambisjon fremover, og da er det tide å fornye seg både når det gjelder innhold og visuell profil. Nye KK skal være alt det KK har vært, og nå, mye mer, sier Gjyri Helen Werp, ansvarlig redaktør for KK:no.

Hun forteller at de tenker på nye KK.no som en «feed», heller enn en nettavis. Det innebærer at innholdet hentes fra flere kilder, ikke bare fra KKs egen redaksjon, men også fra sosiale medier og fra annonsører.

- For annonsørene innebærer denne lanseringen nye og innovative kommunikasjonsmuligheter. Og gjennom dokumentasjon og målgruppekjennskap skal vi bidra med å nå helt frem, ikke bare ut, fortsetter Werp.

- Kommer annonsørenes innhold til å presenteres på samme måte som de redaksjonelle sakene?

- Kommersielle saker vil merkes tydelig, både med grafiske element og tags. merket med henholdsvis «annonse», «reklame» og «kan inneholde kommersielle lenker». Nye KK.no er designet og utviklet etter «mobile first»-strategi, det vil i praksis si at brukeropplevelsen på mobil optimaliseres. Kommersielle saker vil følgelig havne i flyten med redaksjonelle saker, men merkes tydelig med sorte linjer over og under – i tillegg til tags. I tillegg tilbyr vi annonsørene nye, innovative fullformater som vil gi en glossy magasinfølelse.

Saken fortsetter etter bildet.

Ny logo og nettside: Til venstre den nye logoen til KK.no og til høyre nye KK.no ut på mobilen, slik den er ment å bli lest.

Det er Aller-eide Hyper som står bak det nye designet.

- De har rett og slett gjort en helt fantastisk jobb, og bidratt til nytenkning på alle plan. Briefen var enkelt og greit å ha høye ambisjoner på sidens vegne, gi en optimal og nyskapende brukeropplevelse, sørge for et rent og klassisk design, beholde den gode magasinfølelsen samt sørge for at annonser og redaksjonelt stoff spiller godt sammen, samtidig som det er tydelig hva som er hva. Prosessen har vært krevende, men mest av alt superinspirerende! Å ha et mediehus i ryggen som virkelig satser digitalt, har tro på merkevaren og som har gitt tid og ressurser, har vært helt avgjørende, sier Werp.

Den nye logoen vil ikke ta steget fra nett til papir.

- Nei, KK-logoen i bladet forblir som den er. KK.no har ny logo for å signalisere både slektskap, men også for å markere en digital transformasjon av den tradisjonsrike KK-merkevaren.

Gammel nettside: Slik så nettsiden ut inntil den ble lagt om torsdag ettermiddag.