I september i år vant designbyrået Anti oppdraget om å skape en ny, visuell identitet for Barcode-området eller Operakvarteret i Oslo. Nå er resultatet klart.

Les også: Skal lage Barcode-identitet

- Målet er å etablere en attraktiv og levende møteplass i Oslos nye bydel der moderne arkitektur og kulturopplevelser får en sterk og tydelig felles identitet og profil, sier Vibeke Ahlsand, direktør for marked og merkevare i Oslo S Utvikling (OSU).

Streker og mellomrom
Den nye profilen består av streker i ulik høyde, som skal symbolisere de ulike bygningene i området.

- Konsept og løsning tar utgangspunkt i innsikten om arkitekturens opprinnelse. Barcode-prinsippet ivaretar de historiske og karakteristiske siktlinjene i området, og det er dette som danner utgangspunktet for høydeforskjellene/strekene i logoen til Barcode, sier Kjetil Wold, Kreativ direktør og partner i Anti.

Også mellomrommet mellom strekene i den nye identiteten, har en funksjon, forteller Wold.

- En viktig del av oppgaven er også å kommunisere mulighetsrommet mellom bygningene i Barcode. Dette danner grunnlaget for en identitet der vi aktivt fyller rommet mellom bygningene med budskap, opplevelser og innhold. Logoen er en del av et grafisk og fleksibelt system som skal fungere på alle flater i et langsiktig perspektiv. Uttrykket skal være enkelt å dekode for mottaker og samtidig kunne utfordre i kommunikasjon, sier han.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Instagram: Hele designmanualen er lagt ut på Instagram.

Lansert på Instagram
De visuelle profilen er lansert i sin helhet på Instagram, og Vibeke Ahlsand tror dette er verdens første designmanual som blir lansert i sin helhet på Instagram.

- Som første i verden, så langt vi vet, har vi lansert vår visuelle identitet som en designmanual på Instagram. Søk på @barcode_identity og få oversikten over identiteten gjennom små filmsnutter og bilder av profilen og dens uttak. Vi gleder oss til å jobbe videre med Anti og deres utradisjonelle og spennende måte å jobbe på i krysningspunktet mellom identitet og kommunikasjon, sier Ahlsand.

- Hva er verdien på Bacode-prosjektet?

- Vi ønsker ikke gå ut med størrelsen på dette oppdraget, men vi har i første fase utviklet logo og visuelt identitetsprogram som vi fremover skal implementere i ulike flater og kanaler. Antio var konkurransedyktige på pris for oppdraget, og vi er fornøyde med kvalitet og pris også på den ekspertisen de leverer i den pågående fasen for implementering av Barcode-identiteten, sier Ahlsand i en kommentar til Kampanje.