Nasjonalmuseet utlyser mandag en konkurranse for å finne byrået som skal utvikle deres nye logo og grafiske profil. Konkurransen, som er delt opp i to faser, lanseres neste uke. I første fase velger museet ut 4-5 tilbydere som går videre til fase to. Det anslås at finalekandidatene offentligjøres i midten av januar, og at konkurransevinneren er kåret før påske. 

Førende for profilarbeidet er Nasjonalmuseets nye visjon og merkevareplattform, utarbeidet i samarbeid med Jane Wentworth Associates. Nasjonalmuseets visjon er å skape nye generasjoner av kunstentusiaster.

- Hva er bakgrunnen for at dere vil ha ny logo og grafisk profil?

- Vår nåværende logo er mer enn ti år gammel, vi har fått på plass vår nye merkevare og flytter om ikke lenge inn i nytt museum. Det er med andre ord en rekke gode grunner til å oppdatere vår profil, sier Audun Eckhoff, direktør ved Nasjonalmuseet.

Eckhoff sier Nasjonalmuseet ikke er så opptatt av hvilken type byrå som utvikler den nye visuelle profilen.

- Vi er først og fremst opptatt av den beste designløsningen. Typen byrå er derfor ikke det viktigste for oss. Når det er sagt, er dette oppdraget stort og omfattende. Derfor antar vi at det bør være en viss størrelse på selskapet som skal kunne tilby hele det spekteret vi etterspør, sier han.

- For øvrig ville det vært flott om dette oppdraget kunne bli et springbrett for unge designere.

- Kan du si litt om arbeidets omfang i kroner, er det en stor jobb?

- Det er en omfattende jobb som inkluderer en rekke kommunikasjonsflater. I arbeidet frem mot en avtale er det satt av maks 450 000 til honorering av de 4-5 finalekandidatene samt en ytterligere honorering av vinneren. Som en del av leveransen i fase to skal tilbyderne komme med et prisanslag på et mer spesifisert tilbud.