13 norske mediehus dro hjem med totalt 40 premier fra den årlige, prestisjetunge  Scandinavian news design i helgen. Konkurransen og prisfesten arrangeres av Society for News Design Scandinavia (SNDS), som drysser rikelig med priser over en rekke designkategorier. Over 70 mediehus fra fire nordiske land deltok i mesterskapet.

Adresseavisen i Trondheim ble belønnet med gull, sølv og hederlig omtale for tre av sine prosjekt. Men det som skapte aller mest glede og som får mest oppmerksomhet er at det trønderske mediehuset ble tildelt  «best of show»-prisen. Dermed kommer Adresseavisens delegasjon tilbake på jobb i dag med årets beste digitale design-pris og kan kalle seg best i norden på formgiving og funksjon. Det ble gull for serien «11 trøndere i New York», som omhandler trøndere som jakter drømmen i verdensmetropolen i USA. Det redaksjonelle innholdet sto journalistene Mari K. By Rise og Lajla Ellingsen og fotograf Rune Petter Ness for. Jonas Nilsson er designeren bak gullvinneren.

Jubler over medaljefangst
- Det er stas å få anerkjennelse for det arbeidet man gjør, og det har vært ekstra kult å få muligheten til å jobbe med større digitale satsinger som dette over tid, sier designer Jonas Nilsson i Adresseavisen til Adressa.no.

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth er fornøyd med medaljefangsten i København, der de beste designerne i Norden har konkurrert med hverandre.

- Adresseavisen har hatt en målrettet satsing for å løfte oss på digitalt design, og ett av målene er å markere oss i skandinaviske konkurranser. Det har vi gjort med disse prisene, og jeg er fantastisk glad for at vi lykkes med det. Det skyldes først og frem at vi har flinke medarbeidere som leverer på et høyt nivå, sier Mørseth.

- Mye talent, store drømmer og hardt arbeid
VG fikk ti medaljer og seks hederlige omtaler under Society for News Design Scandinavias prisutdeling i København. Mediehuset sikret seg gull for sin digitale presentasjon av Vegvesenets hemmeligholdte ulykkesrapporter

- Avsløringene av de hemmeligholdte ulykkesrapportene er et av prosjektene fra i fjor som vi virkelig er stolte av. Etter publiseringen av disse reportasjene ble blant annet en ung mann frikjent for bildrap, og Riksadvokaten slo fast det «det VG avdekket vanskelig kan fortsette». Da har vi oppfylt vår rolle i samfunnet, sier digitalredaktør Ola Stenberg i VG til VG.

Det var VG Helg som sørget for den største medaljefangsten for mediehuset i Akersgata. Magasinet fikk tre sølvmedaljer og tre hederlige omtaler etter prisutdelingen.

- VG Helg har vunnet flest priser i Norge de siste tre årene. Det er et resultat av mye talent, store drømmer og hardt arbeid, sier redaktør for VG Helg, Jane Throndsen.

Kommunedrømmer ga gull
Bergens Tidende fikk i kategorien dataprosjekt gull for Kommunebyggeren, prosjektet som lot leserne slå sammen kommuner og lage sin drømmekommune.

- Vi er utrolig glad for anerkjennelsen dette prosjektet får, sier utviklingssjef Tove Knutsen i Bergens Tidende til BT.no.

I tillegg fikk BT sølv i kategorien visuell kommunikasjon for reportasjen Designikon som sto på trykk i BT magasinet i fjor sommer.

Det danske avisen Politiken og den finske avisen Helsingin Sanomat fikk prisene som Nordens beste avisdesign for trykte aviser. Prisen for Nordens best designede avis vant svenske Dagens Nyheter.

Her er vinnerlisten