Dag Honningsvåg har i en årrekke frontet det North Alliance-eide utviklingsselskapet Making Waves, men i kjølvannet av at The North Alliance kom inn på eiersiden, solgte Honningsvåg seg ut.

Les også: Selger seg ut av North Alliance

Nå er det klart at den tidligere Making Waves-sjefen gjør et comeback i det digitale tjenesteutviklingsmarkedet når han blir styreleder i konkurrenten Netlife Research. Til Kampanje sier Honningsvåg at han ikke opplever det som problematisk å gå fra det ene til det andre byrået.

- Avtalemessig er ikke dette noe problematisk og markedet og bransjen tror jeg heller ikke har noe vondt av denne typen kryssfertilisering. Snarere tvert i mot. Dette er et stort marked, sier Honningsvåg.

- Heiet på Making Waves
Daglig leder i Netlife Research, Martin Vikesland, sier at selv om de to selskapene har vært konkurrenter har man også «sittet godt ved siden av hverandre i mange år».

- Vi har heiet på denne delen av bransjen i mange år, litt på bekostning av den andre delen av bransjen, sier Vikesland og sender et lite stikk til de mer tradisjonelle kommunikasjonsbyråene.

Omsetningsmessig er Making Waves et større byrå enn Netlife Research med en omsetning som nærmer seg 240 millioner kroner. Netlife Research på sin side leverte på sin side en omsetning i 2014 på 85 millioner kroner. 

- Det er to ganske like selskaper på den delen vi kaller brukeropplevelse eller UX (user experience, red. anm.), men så har Making Waves intern utvikling mens vi bruker partnere på utvikling avhengig av teknologivalg i prosjektene, sier Vikesland.

Netlife Research økte omsetning med rundt ni prosent i fjor sammenlignet med 2013, mens resultatet falt med 3,8 millioner kroner til 6,6 millioner.

Skal legge ny treårsplan
Som ny styreleder skal Honningsvåg bidra til at Netlife Research styrker posisjonen sin som digitalt designbyrå ytterligere samtidig som Honningsvåg også skal selge inn konsulenttimer på det operasjonelle planet.

- Som leder av Making Waves har Honningsvåg fulgt en mer ekspansiv strategi, mens vi i Netlife har vært veldig fokuserte på å bygge sten på sten og hatt et veldig sterkt operasjonelt fokus. Vi ser at det er veldig mange ting som Honningsvåg har vært gjennom som vi kan trekke på fremover samtidig som han kan bidra med kapasitet på forretningsutvikling, sier Vikseland.

Vikesland sier man i Netlife Research nå jobber med «å legge en ny treårsstrategi» som skal sikre Netlife en posisjon i et marked preget av «bransjeglidning», «hard konkurranse» og der «mange nye aktører dukker opp».

- Hva står øverst på ønskelisten når ny treårsstrategi skal legges?

- Vi må finne vår vei videre i skjæringspunktet mellom design, teknologi og kommunikasjon. Der skjer det veldig mye akkurat nå som gir oss muligheter. Vi har mye spennende på blokka, sier Vikesland.

Kan bli medeier
Salg og deltagelse i eventuelle strukturelle prosesser på eiersiden, står dermed ikke ikke høyt på agendaen i Netlife Research. Det avviser både Vikesland og Honningsvåg. 

- Det som er så fint med Netlife Research er at de har klart å rendyrke profilen sin gjennom så mange år. De har bygd opp selskapet gjennom 15 år og fått en veldig, veldig sterk posisjon, sier Honningsvåg.

Eneste endringene på eiersiden er at det ligger en mulighet for Honningvåg å tre inn selskapet som i dag teller 65 ansatte og som har et tyvetalls aksjonærer alle med tilknytning til Netlife Research.

- Det er en mulighet som ligger, men det er ikke konkretisert. Jeg er interessert i det fordi jeg liker å involvere meg og vi har snakket om det, men ingenting er formalisert, sier Honningsvåg.

Tar over for Magnussen
Honningsvåg overtar styreledervervet i Netlife Research etter Jan Magnussen. Magnussen ønsket selv å overlate stafettpinnen til nye krefter etter å ha vært styreleder i Netlife Research i snart 13 år.

Siden han tiltrådte har byrået utviklet seg fra en gründervirksomhet med tre medarbeidere til å bli et ledende digitalt byrå i Norden.

- For meg har det vært utrolig inspirerende og utfordrende å jobbe med Netlife Research i så mange år, Selskapet har en unik kultur og har greid å få en meget sterk posisjon i markedet, sier Jan Magnussen.