Med ny finansiering på 100 millioner NOK fra Smedvig Capital gjør det norske teknologiselskapet Xeneta seg klare til internasjonal storsatsning. I den forbindelse har de henvendt seg til ledende design- og teknologimiljøer for å finne den beste  samarbeidspartneren for dem. Det ble Unfold som pekte seg ut og skal være med på å løfte produktet og merkevaren.

– Unfold utmerket seg med sin entreprenøriske tilnærming og erfaring med både store konsern og små startups. I tillegg opplever Unfold som forretningsmessige og designmessige sterke. Vi har troen på at vi sammen skal utvikle et fundament som ruster oss til internasjonal storsatsing, sier CEO i Xeneta, Patrik Berglund.

 

Revolusjonerer fraktindustrien med åpenhet

I 2016 vant Xeneta Startup of The Year i Nordic Startup Awards. Siden den gang har selskapet vokst raskt. I dag baserer store globale aktører som Continental og Electrolux seg på Xeneta sin prisindeks når de skal forhandle store fraktavtaler. Alle som ønsker tilgang til prisindeksen må samtidig bidra med detaljer fra sine egne fraktavtaler. På denne måten bygger Xeneta sin prisindeks basert på prinsippet om crowdsourcing, noe som øker nøyaktigheten for hver nye kunde de lander. 

Fraktmarkedet har vært preget av forhandlinger i lukkede rom, men nå har Xeneta knekt koden og tvinger bransjen til å være mer åpen og standardisert.  

– Vi er ekstremt imponerte over Xeneta, og hvordan teamet der jobber for å lande store internasjonale kunder. Innen frakt er dette den største endringen siden containere ble standardisert på 60-tallet. De har allerede revolusjonert shippingindustrien, men resten av fraktbransjen står for tur. Vi er veldig stolte av å få være med på laget og realisere Xeneta som en internasjonal aktør som Norge også skal bli stolte av, sier managing partner i Unfold, Egil Stene-Johansen.

Unfold er et design- og teknologiselskap som har erfaring med store initiativer for kunder som Get, Anton Sport, NRK, Avinor, Dagens Næringsliv og NSB.