Norwegian har i 10 år samarbeidet med UNICEF for å gjøre en forskjell for vanskeligstilte barn verden over. TV-aksjonen NRK 2017 skulle gå til UNICEFs arbeid for skolegang i krig og konflikt, og dette ble en gylden anledning til å skape intern stolthet og sette fokus på samarbeidet mellom Norwegian og UNICEF. Vi ønsket både å engasjere Norwegians ansatte, bidra med synlighet for TV-aksjonen, og samtidig involvere Norwegian sine passasjerer.

Ideen var enkel. Vi ville gi folk muligheten til å gi, selv om de befant seg i lufta på aksjonsdagen. Sånn ble Luftens Bøssebærere skapt. Sammen med de ansatte lagde vi en rekrutteringskampanje for å finne passasjerer som ønsket å gå en mer luftig bøssebærer-rute enn vanlig; den i 30 000 fots høyde på en av de 100 flyvningene Norwegian hadde den søndagen. Responsen var overveldende og over 300 engasjerte reisende meldte seg for å få gå med bøsse i midtgangen.

På selve aksjonsdagen hadde vi med et filmcrew som filmet ombord og fanget gleden hos de ansatte, de reisende og de som ble valgt ut til å være Luftens Bøssebærere. Og responsen var utelukkende positiv. Smilene og pengene satt løst og de fleste bøssene var fulle til randen. Hypotesen om at også de som var i lufta ville delta i verdens største dugnad; stemte på en prikk. 

Se filmen her: https://www.youtube.com/watch?v=ty-Fq7UbQ5s&t=2s