Microsoft Corp. er et amerikansk multinasjonalt teknologiselskap som produserer programvare, forbrukerelektronikk, personlige datamaskiner og relaterte tjenester. Microsoft ACE-teamet sitter spredt over hele verden, og ledes fra Microsofts hovedkontoret i Washington, USA.

  • Innsikt og analyse
  • Strategi og plattform
  • Visuell identitet og design for konsept
  • Implementering og intern tilpasning
  • Innholdsproduksjon
  • Prosjektledelse

Hva kundestøtte egentlig betyr

Kundestøtte for skytjenestene til Microsoft håndteres gjennom en struktur med flere supportvertikaler og avdelinger. Etter hvert som selskapet har vokst, har kundestøtte blitt en viktig strategisk ressurs for å sikre kundevekst, lojalitet og langsiktige relasjoner. Dette er spesielt viktig for store og strategiske kunder. Utfordringen som ble presentert var å bygge opp identiteten til det ledende avdelingen for kundestøtte til en fremtidsrettet, fokusert og samarbeidende enhet, som sitter i sentrum av å administrere og representere Microsoft-merkevaren.

Microsoft ACE – superstjerner i støtte, megastjerner i opplevevelse

Neste generasjons kunder krever neste generasjons løsninger. Etter hvert som kundene endrer seg, endres også kundestøtten for industrielle programvareløsninger. Nye verdikjeder krever teknologi som vokser i takt med kundene, kan tilpasses skalering og støtter virksomheter på alle nivåer.

Et steg på veien for å forstå identiteten til en slik vertikal er å portrettere ideen om at kundestøtte tilhører fortiden, mens kundeopplevelser er drivkraften bak hver kontakt med merkevaren. Et støtteteam som er posisjonert til å håndtere de mest komplekse oppgavene, må være klar over den lederrollen de får innen kundenes merkevareopplevelse. På tvers av denne støttestrukturen er Microsoft-opplevelsen nå definert og fungerer som et veiledende prinsipp for ACE-teamet, som skal ivareta og utarbeide denne opplevelsen til perfeksjon.

Strategi oversatt til internt design

Som kanskje den viktigste kundevendte avdelingen til teknologigiganten, er kjerne-DNA’et til ACE-teamet å vokte om kundenes Microsoft-opplevelse. Støtteteamet går inn i en fremtid som krever et annet tankesett og en annen tilnærming til å håndtere kundenes forventinger.

For å muliggjøre bevisstheten og eierskapet av denne kritiske delen av Microsofts merkevareopplevelse, kan en visuell identifikator motivere, differensiere og samtidig skape en følelse av samhørighet og fokus innad i det globale teamet.

Designteamet til The Brand Project jobbet tett med ACE-teamet for å finne et konsept for å skape denne interne identiteten. The Guardians of Experience-identiteten ble født ut av det ekstreme mangfoldet til det globale teamet av eksperter, som sammen jobber for å bekjempe dårlige kundeopplevelser innenifra og ut. Høres det kjent ut? Ja, Marvels Guardian of the Galaxy var vår inspirasjon – ment som en morsom guide til en seriøs transformasjon.

Implementering, kommunikasjon og merkevareopplevelser

Vi er midt i implementeringen av denne identiteten, utvikler videre utrulling og skaper samarbeidsarenaer for å utvikle best mulige opplevelser – både for kundene og for Microsoft selv.

Fremtiden til dette prosjektet bygges på intense og svært hyppige kommunikasjonstaktikker for å samkjøre globale team, sikre forankring i ledelsen og utvikle forskjellige målbare transformasjoner for å gjøre denne interne identiteten levende.

Denne interne innsatsen vil så bli konvertert til eksterne aktiviteter og opplevelser som har som mål å heve Microsoft B2B merkevaren til toppen av kundeopplevelse og lojalitet.

Fremover vil The Brand Project samarbeide tett med ledelsen for å nå disse overordnede målene.